Koledar dogodkov Vipavska dolina

<maj junij 2019 jul>
po to sr če pe so ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Želim prejemati napovednik dogodkov:


1 + 2 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Igrajmo se za varnost

Letošnja prireditev Igrajmo se za varnost, ki jo prireja Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina, bo v petek, 7. junija dopoldne, v športnem parku Pale v Ajdovščini. Namenjena je dijakom, šolarjem in otrokom iz vrtca, pa tudi vsem ostalim, ki jih zanima delovanje različnih služb za varnost in preventivo. Posebej so na prireditev povabljeni šolarji iz vseh petih ajdovskih osnovnih šol in otroci Otroškega vrtca Ajdovščina, tudi tisti iz Vipave. Za oddelke izven Ajdovščine bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz.

Da bodo tudi letošnje igre zanimive in atraktivne govori nabor sodelujočih. Svoje delo bodo predstavili Policija, Gasilsko reševalni center Ajdovščina in Gasilsko reševalna zveza Ajdovščina, urgentna služba Zdravstvenega doma Ajdovščina, Gorsko reševalna služba Tolmin – skupina Ajdovščina, Jamarsko društvo Danilo Remškar Ajdovščina, Radioklub Ajdovščina, Društvo reševalnih psov Nova Gorica, Agencija za varnost v prometu RS in drugi. Aktivnosti in predstavitve pripravljajo tudi šolske ekipe prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, ena od ajdovskih avtošol ter Prometna šola Šolskega centra Nova Gorica, pri organizaciji pa bodo pomagali ajdovski taborniki.

Dogajanje se bo začelo okoli 9.00, uro kasneje pa bo osrednji dogodek letošnjih iger, kjer bodo tokrat pomembno vlogo odigrali reševalni psi.

Kolofon