Koledar dogodkov Vipavska dolina

<maj junij 2019 jul>
po to sr če pe so ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Želim prejemati napovednik dogodkov:


5 - 2 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Koncert: Flower Boys

Vabljeni na koncert improvizirane glasbe.

Francesco, Aurelijus in Leonard prihajajo iz različnih krajev, spoznali so se pa v Kopenhagnu. Bilo je nenavadno veliko sonca za oktober, ampak to verjetno ni bistveno za ta trio. Bistveno je, da so v kratkem času, ki so ga preživeli skupaj, razvili zelo močen skupni glasbeni jezik, a v dolgem času, ki ga niso preživeli skupaj, so ostali prijatelji in strpno čakali na ponovno srečanje.

Vstopnina: 5 €. Več informacij in rezervacije na drustvokussa@gmail.com, 031 494 852 ali 051 313 163.

Francesco Toninelli – tolkala
Aurelijus Užameckis – kontrabas
Leonard Medica Gregorič – el. kitara, laptop

Francesco Toninelli je italijanski tolkalec, skladatelj in improvizator živeč v Kopenhagnu. Kot klasično usposobljen tolkalec se je začel zanimati za eksperimentalno glasbo, začel improvizirati in razvijati osebni besednjak na inštrumentu. Za njegovo raziskovanje je značilna močna uporaba razširjenih tehnik na številnih tolkalih, uporaba povratnih povezav in močna fascinacija za okoljski zvok in tišino, hkrati pa črpanje iz proste improvizacije, noise in sodobne glasbe. Kot skladatelj večinoma uporablja filozofske koncepte za zvok. Intenzivno sodeluje z drugimi glasbeniki, kot so Cosimo Fiaschi, Aurelijus Uzameckis, Gianluca Elia, Michal Biel, Hein Westgaard, Asger Thomsen, Niklas Fite, Tobia Bondesan in drugi. Je tudi član BlueRing kolektiva.

 

Aurelijus Užameckis je kontrabasist, skladatelj in izvajalec sodobne in improvizirane jazz glasbe. Študiral je klasično glasbo in jazz. Igral je z orkestri, ansambli in solo. Neodvisno od študija je Aurelijus razširil svoj glasbeni jezik z igranjem neakademskih glasbenih zvrsti, kot so punk, noise itd. Sodeloval je tudi na delavnicah in izobraževanjih, ki so jih vodili Miloslav Jelínek, Frank Gratkowski, John Edwards in drugi. Z bendom Džiazlaif je zmagal na Grand Prix tekmovanju na Vilnius Jazz festivalu. Na istem tekmovanju je bil nagrajen za najboljšo izvirno kompozicijo in razširjene tehnike kontrabasa. Trenutno aktivno sodeluje na področju improvizirane glasbe in na drugih področjih. Igra in ustvarja z drugimi glasbeniki, sodeluje z gledališčem in raznimi drugimi umetniškimi disciplinami, obenem pa študira na Rytmisk Musikkonservatorium v Kopenhagnu.

 

Leonard Medica Gregorič (1997) se je začel učiti klasično kitaro pri sedmih letih. V letu 2016 je zaključil študij klasične kitare pri prof. Tanji Brecelj Vatovec na Srednji glasbeni šoli v Kopru. Trenutno študira jazz kitaro na Konservatoriju Giuseppeja Tartinija v Trstu pri profesorjih Riccardu Chiarionu, Giovanniju Maierju, Klausu Gesingu, Matteu Alfonsu. Deluje predvsem na področju sodobne, jazz in improvizirane glasbe. Leta 2018 je sodeloval na delavnici Abeceda v Ljubljani (pod vodstvom Dre Hočevarja) in delavnico Doek v Amsterdamu (vodili so jo Wilbert de Joode, Michael Moore, Kaja Draksler, Eric Boeren, Wolter Weibos, Oscar Jan Hoogland, Jasper Stadhouders). Izbran je bil tudi za udeležbo v eksperimentalnem glasbenem kampu Cph na RMC v Kopenhagnu (vodil ga je Michael Pisaro, James Fei, Søren Kjærgaard). Nastopal je na festivalih, kot sta Multiversal North v Kopenhagnu, v Hamburgu in Berlinu, BCMF v Šmartnem v Goriških Brdih, Jazz na Jazu in All That Jazz festival v Malinski, Festival ZEZ v Zagrebu. Izdal je tudi solo kitarski mini-album z naslovom »Doing nothing is better than doing bad things«, kot tudi dvojni album “Volim te, pazi se, fališ mi” pod Pazi oštar pas - duo z Androm Manzonijem. V nedavnem sodelovanju s Hangar Teatri Trst je za predstavo "Il fantasma della ferriera", ki jo je režiral Fulvio Falzarano, skomponiral in jo izvedel v živo.

Kolofon