Koledar dogodkov Vipavska dolina

<maj junij 2019 jul>
po to sr če pe so ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Želim prejemati napovednik dogodkov:


6 + 4 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Kolesarska dirka Po Sloveniji

Dirka Po Sloveniji, letos že 26. po vrsti, je največji kolesarski dogodek v Sloveniji, na katerem tekmujejo kolesarji iz več kot dvajsetih držav. Slovita zelena pentlja vsako leto razvrsti svoje etape po različnih delih Slovenije, letos bo trasa 4. etape speljana po Vipavski dolini. Naši kraji bodo tako dobili veliko medijsko pozornost, saj bo prenos dirke tudi na multimedijskem kanalu Eurosport .

4. etapa s startom v Novi Gorici in ciljem v Ajdovščini bo kolesarjem ponudila nekaj velikih izzivov. Kolesarji se bodo po Goriški cesti skozi Ajdovščino zapeljali dvakrat, prvič pred slovitim vzponom na Predmejo, drugič pa v ciljni ravnini.  

Dogajanje se bo pri avtobusni postaji začelo že ob 13. uri, prenos celotne etape v živo bo moč spremljati na velikem ekranu. Ajdovska podjetja Fructal, Mlinotest in Incom bodo med navijače razdelila prigrizke, navijaško vzdušje bodo popestrile točke plesnega klub ADC.

Zmagovalec 4. etape bo iz rok župana Tadeja Beočanina dobil poseben pokal, ki ga zaznamujejo elementi, ki so močno povezani z Ajdovščino. Ključna sta elementa vetra in vode, ki predstavljata premikanje ter nenehno spreminjanje.

Kolesarje bodo z navijanjem v pravem športnem duhu na različnih lokacijah spodbujala številna lokalna društva, ustanove in posamezniki. Vabljeni, da podporo kolesarjem na dirki – z baloni, zastavicami, transparenti – izkažete tudi vi.

Kolofon