Koledar dogodkov Vipavska dolina

<okt november 2019 dec>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Želim prejemati napovednik dogodkov:


0 - 9 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Predstavitev knjige Danijela Rovana: Duša v kamnu

Čeprav je kiparja Danijela Rovana iz Vrhpolja pri Vipavi kamen vabil od mladega, se je z njegovo izrazno-estetsko obdelavo začel zares ukvarjati po upokojitvi, ko je v kamnoseški kiparski delavnici pri društvu MOST iz Ajdovščine začel spoznavati kamen, njegove strukture in način obdelave. Tedaj mu je zapisal dušo, kot pravi sam. Kamen je živ, lepota je skrita v njem – umetnik le odpre pot, da kamen spregovori v jeziku, ki ga razume vsak.

Rovan zdaj sam posreduje znanje drugim v delavnici, ki jo vodi. Skozi delo oblikuje kamen in tudi kamen kleše in oblikuje svojega mojstra. Tako je nastala tudi knjiga Duša v kamnu, ki jo bomo predstavili, ob njej bo na ogled razstava mojstrovih izdelkov.

Pridružil se bo tudi njegov sin Samo Rovan, fotograf. Po izobrazbi in poklicu arhitekt je bil leta 2016 s strani Ameriškega združenja poročnih fotoreporterjev (WPJA) razglašen za poročnega fotografa leta. Še med študijem je sodeloval z Zdravkom Primožičem kot fotoreporter, v ta čas sodijo številne fotografije v Primorskih novicah, Mladini in v drugih medijih, prejel je tudi najvišje slovenske fotoreporterske nagrade.  

Večer bo obogatil pevski zbor Studenec iz Pivke, ki pod umetniškim vodstvom Irene Rep neguje predvsem ljudsko pesem. Zbor nastopa v domovini, zamejstvu in v številnih evropskih državah.

Dogodek bo vodila Ivana Tutuš.

Kolofon