Koledar dogodkov Vipavska dolina

<apr maj 2020 jun>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Želim prejemati napovednik dogodkov:


3 - 5 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Klovnovska delavnica v okviru gladaliških delavnic - ODPOVEDANO

V okviru gledaliških delavnic za mlade, ki jih vodi Tjaša Črnigoj, bo potekala še delavnica Uvod v klovnovsko igro z gostujočo mentorico Alenko Marinič.

Kot obstaja veliko mnenj o tem kaj klovn kot gledališki žanr je, obstaja tudi veliko pristopov do klovnovstva kot gledališke prakse. Na delavnici bomo izhajali iz metode, ki jo je razvil (in jo še vedno razvija) italijanski pedagog Giovanni Fusetti. Ta klovnovstvo prepleta s tradicijo fizičnega gledališča Jacquesa Lecoqua in jo nadgrajuje s svojimi lastnimi gledališkimi ter pedagoškimi praskami. Tako Jacques Lecoq kot Giovanni Fusetti pristopata k rdečemu nosu kot najmanjši gledališki maski. V skladu z njuno zapuščino bomo na delavnici osvajali osnovne principe igre z gledališko masko: kontakt z občinstvom, artikulacijo, stopnje odrske prezence in dihanje.

Alenka Marinič je diplomirana filozofinja in zgodovinarka ter neodvisna ustvarjalka na področju uprizoritvenih umetnosti. S Kolektivom Narobov je kot performerka in soavtorica gostovala na številnih slovenskih in mednarodnih prizoriščih. Poučuje gledališko improvizacijo, klovnovske prvine in fizično gledališče doma in v tujini (Kanada, Nizozemska, Nemčija, Italija, ZDA itn). Od leta 2013 intenzivno sodeluje z Justinom Durelom pod okriljem društva Globus Hystericus, kjer poučujeta različne gledališke delavnice in razvijata skupno pedagoško vizijo ter delujeta kot ustvarjalca na področju uličnega, klovnovskega in fizičnega gledališča.

Kolofon