Koledar dogodkov Vipavska dolina

<sep oktober 2020 nov>
po to sr če pe so ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Želim prejemati napovednik dogodkov:


6 - 0 =
*Z izpolnitvijo obrazca, se strinjate s Izjavo o zasebnosti po novi uredbi o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Klovnovska delavnica – ODPOVEDANO

V okviru gledaliških delavnic za mlade bo 20. oktobra potekala delavnica Uvod v klovnovsko igro z gostujočo mentorico Alenko Marinič.

Kot obstaja veliko mnenj o tem, kaj klovn kot gledališki žanr je, obstaja tudi veliko pristopov do klovnovstva kot gledališke prakse. Na delavnici boste izhajali iz metode, ki jo je razvil (in jo še vedno razvija) italijanski pedagog Giovanni Fusetti. Ta klovnovstvo prepleta s tradicijo fizičnega gledališča Jacquesa Lecoqua in jo nadgrajuje s svojimi lastnimi gledališkimi ter pedagoškimi praskami. Tako Jacques Lecoq kot Giovanni Fusetti pristopata k rdečemu nosu kot najmanjši gledališki maski. V skladu z njuno zapuščino boste na delavnici osvajali osnovne principe igre z gledališko masko: kontakt z občinstvom, artikulacijo, stopnje odrske prezence in dihanje. Delavnica je brezplačna.

Alenka Marinič je diplomirana filozofinja in zgodovinarka ter neodvisna ustvarjalka na področju uprizoritvenih umetnosti. S Kolektivom Narobov je kot performerka in soavtorica gostovala na številnih slovenskih in mednarodnih prizoriščih. Poučuje gledališko improvizacijo, klovnovske prvine in fizično gledališče doma in v tujini (Kanada, Nizozemska, Nemčija, Italija, ZDA, itn). Od leta 2013 intenzivno sodeluje z Justinom Durelom pod okriljem društva Globus Hystericus, kjer poučujeta različne gledališke delavnice in razvijata skupno pedagoško vizijo ter delujeta kot ustvarjalca na področju uličnega, klovnovskega in fizičnega gledališča.

 

Kolofon