Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteNa dvorcu Zemono se je zaključil že deseti festival Okusi Vipavske, raj za ljubitelje žlahtne kapljice, lokalnih izdelkov in vrhunskih prigrizkov. Dogodek, ki je tudi letos v renesančni ambient privabil zadovoljne številne goste, navdušene predvsem nad kvaliteto vin Vipavske doline. Več v fotogaleriji Sama Trebižana in Jana Čermelja.
Festival, ki združi ljubitelje izjemnih vin in izvrstne kulinarike, je tudi letos v sodelovanju z vinarji in gostinci pripravila Razvojna agencija Rod iz Ajdovščine. Slikovito okolje renesančnega dvorca vsako leto pritegne številne tako tuje kot domače obiskovalce in tudi letos ni bilo nič drugače. Festival je gostil več kot 30 vinarjev, domačim so se pridružili tudi vinarji iz Furlanije, s prav posebno, že skoraj pozabljeno vrsto rdečega vina pokalco (črna rebula).
Prikrajšani niso ostali niti ljubitelji dobre hrane, tako kot vsako leto je pod arkadami dvorca Zemono z vipavskimi dobrotami postregla tržnica. Mesto na festivalu pa so našli tudi slovenski kulinarični blogerji - Bernarda, Sanja in Tina, Peter Bajnoci, Mitja Ilc in Klemen Košir -, ki so svoje kuharske spretnosti soočili pred očmi obiskovalcev. V ponedeljek pa so za prigrizke skrbeli Gold Club, Arkade-Cigoj, Hiša Torkla, Pri Lojzetu, Tiffany, Ošterija Žogica, Vila Podvin, Štalca pri Vodniku, Smrekarjeva domačija, Saksida, Špacapanova hiša, Kendov dvorec, Domačija Lisjak in Malovščevo.
Festival se je z vinskim kulinaričnim razvajanjem pod taktirko Tomaža Kavčiča in ob pomoči dalmatinskih kulinaričnih mojstrov iz restavracije Adriatic Grašo iz Splita zaključil v Gostilni pri Lojzetu.