Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteDnevni center Rdečega križa Ajdovščina je odprt vsak dan od 8. do 12. ure in je namenjen vsem, ki si želite druženja ali izmenjave izkušenj, potrebujete oporo. V dnevnem centru vsak ponedeljek od 11. do 12.30 ure poteka angleška pogovorna urica in vsako sredo od 16. do 17. ure tečaj šivanja po meri. Oglejte si tudi pester spored dogajanja v mesecu aprilu.
Od aprila dalje bodo vsak petek potekale tudi ustvarjalne delavnice od 10. do 12. ure. Prva dva petka bomo posvetili izdelavi stenskih ur iz različnih materialov. Urni mehanizem boste lahko dobili na delavnici, prispevek pa je 2 evra. Naslednja dva petka bomo kreativno zavijali darila. Prvo uro bo vsak ustvarjal zase, zadnjo uro pa bomo namenili ustvarjanju za prodajo na tržnici v dobrodelne namene.
Lepo vas vabimo, da se nam pridružite. Prav tako vas vabimo tudi na druge enkratne delavnice. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam vašo udeležbo predhodno sporočite na telefon 051 430 722 ali 05 366 4930 oziroma na e-naslov: . Vse delavnice in tečaji so brezplačni.
V aprilu bomo organizirali še:
PREDAVANJE: OSEBNI STEČAJ
3. april 2017 od 17. do 18. ure
Vsakdo se lahko znajde v osebni stiski, ki privede do osebnega stečaja. Ali se prav vi ukvarjate z mislijo na osebni stečaj, pa ne veste, kako se tega lotiti? Kaj pravzaprav je osebni stečaj, kakšni so postopki, pogoji? Vse to bo poskušala razjasniti na predavanju odvetnica Danila Žorž.
LIČENJE OBRAZA
20. april 2017 od 18. do 19. ure in 25. april 2017 od 10. do 11. ure
Z nami bosta dve mojstrici ličenja, ki nam bosta svetovali, kako se profesionalno naličiti.
NABIRANJE IN PRIPRAVA DIVJIH UŽITNIH RASTLIN
22. aprila 2017 od 8.30 do 12. ure – zberemo se pred Domom krajanov v Žapužah
Pomembno je sploh prepoznati rastline, zatem poiskati rastišča, čas, način nabiranja in način priprave hrane iz divjeužitnih rastlin. Regrat, divji hmelj, penuše, čemaž, regačica, kopriva, tolščak in drugi pleveli... so užitne rastline, za katere nam ni potrebno skrbeti vsako leto posebej in jih sejati in oskrbovati. Rastejo same, razmnožujejo se tudi same. Kje? Na vrtovih in potkah, ob potokih, med gredicami, za hišo, v zapuščenih kotičkih v bližini hiš. Na nas je samo to, da jih v pravem času, ko so najbolj polne moči, naberemo in pravilno pripravimo za našo divjo pojedino.
Z divje rastočimi užitnimi rastlinami si izboljšamo svojo zdravstveno sliko, naberemo telesno kondicijo, razgledamo po že pozabljeni okolici in nenazadnje se koristno družimo z našimi najbližnjimi, prijatelji, sorodniki in znanci iz okolice. Za pripravo moramo pa točno poznati in ločevati med užitnimi divjimi rastlinami in njihovimi ne tako redkimi dvojnicami. Vse to in še več si lahko privoščite na dopoldanskem sprehodu po obrobju Ajdovščine in Žapuž ter na hitrem kulinaričnem tečaju in degustaciji.
TEČAJ ASERTIVNOSTI
4. aprila 2017 od 16. do 17. ure in nato vsak torek 9 – 10 srečanj
Vabimo vas na trening asertivnosti, ki je proces učenja veščin za samozavestno ravnanje in učinkovito komunikacijo. S treningom bi začeli v aprilu, potekal bi vsak torek ob 16. uri, izvedli pa bi 9-10 srečanj. Tečaj bo vodila univ. dipl. socialna delavka. Minimalno število udeležencev je 5.