Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteNa prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda se je včeraj v Perli pomerilo devet slaščičark in slaščičarjev iz vse Slovenije. Strokovno žirijo je najbolj prepričal Tine Valič iz Perline slaščičarne Dolce Vita s sladoledom Prekmurska gibanica.
Tekmovanje, ki je potekalo včeraj v Hitovem igralniško-zabaviščni centru Perla v Novi Gorici je na tekmovanje privabilo devet tekmovalcev. Vsak izmed tekmovalcev je imel na voljo 30 minut časa za pripravo sladoleda z vnaprej pripravljeno pasterizirano osnovo za sladoled. Sledilo je mešanje in zamrzovanje sladoleda v aparatu za sladoled, nato pa ustvarjanje inovativnih sladolednih kreacij v banjici. Slednje so razstavili v zamrzovalni vitrini.
Nato je strokovna komisija v sestavi Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono), Marino Furlan (Restavracija Tiffany, igralniško-zabaviščni center Park) in Jaka Žnidaršič (Portal Gastrogurman) ocenila sladoledne izdelke in izbrala zmagovalca. Pri ocenjevanju je komisija upoštevala okus, ki je lahko prinesel polovico vseh točk, strukturo in predstavitev v banjici.
Komisijo je najbolj prepričal Tine Valič s sladoledom “prekmurska gibanica” - inovativno kreacijo, narejeno iz mlečnega sladoleda in klasičnih sestavin tradicionalne prekmurske gibanice. Zmagovalca čaka potovanje v Bologno, kjer bo 24. in 25. julija potekalo Evropsko prvenstvo, evropski prvak pa se bo med 8. in 10. oktobrom 2017 udeležil svetovnega prvenstva, kjer bo znano, kateri bo sladoled leta 2017.
Na tekmovanju sta sodelovale tudi dve slaščičarki, ena izmed njih je bila Manuela Sušl iz ajdovske Slaščilčarne, ki je žirijo poskušala prepričati s sladoledom Žametna strast.
* Foto: HIT