Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteMarta Pipan je edina kmetica na Ajdovskem z dopolnilno dejavnostjo tradicionalno peko kruha. V ponudbi kmetije pa so še odlični domači sadni sokovi, sušene mesnine, domač sir in vino. Vse to pa lahko spoznate v živo, to soboto, ko bo na Planini dan odprtih vrat. V goste pa prihaja tudi Prof. dr. Janez Bogataj. Vabljeni.
Marta Pipan se z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji – peko kruha in peciva – ukvarja že od leta 2008. Težko se je bilo odločiti in začeti, danes pa je s svojo dejavnostjo zadovoljna. Dela ima dovolj, kupci so prepoznali kakovost njenih izdelkov in se redno vračajo. Želi pa si družbe – sprašuje se, zakaj se več kmetov ne odloči za dopolnilno dejavnost, ki omogoča preživetje družine, predvsem pa ohranja tradicionalno kmetijstvo. Zato je letos na Dan odprtih vrat Kmetije Pipan povabila strokovnjaka. To je Prof. dr. Janez Bogataj, ki bo skozi pogovor predstavil pomen dopolnilnih dejavnosti za ohranjanje slovenskih kmetij in slovenskega kmeta.
Zato Kmetija Pipan s Planine pri Ajdovščini vabi na Dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 28. oktobra 2017. Marta Pipan vam bo pokazala kako nastaja kruh iz krušne peči ter razstavila svoje najlepše in najokusnejše izdelke. Po kmetiji vas bodo vodile Petra, Meta in Teja. Jože in Jakob pa vam bosta ponudila kozarec najboljšega iz Pipanove kleti. Sledil bo pogovor s prof. dr. Janezom Bogatajem o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji.
Program:
od 10. do 16. ure – prikaz peke kruha v Martini pekarni;
od 13. do 15. ure – ogled razstave izdelkov v Pipanovem degustacijskem prostoru;
ob 15. uri – pogovor s prof. dr. Janezom Bogatajem v prostorih nekdanje šole: Preživetje majhne kmetije z dopolnilno dejavnostjo.
Dobrodošli!
Kmetija Pipan, Planina 62, 5270 Ajdovščina, 031-846-271