Novice se ne pišejo same. Podpri Lokalne!
Pri Lokalnih Ajdovščina dnevno skrbimo za pestrost vsebin, urejanje rubrik in objave na socialnih kanalih. So vam Lokalne všeč?
Tako nas lahko podpreteZbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je 18. po vrsti podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Mlinotestu je neodvisna komisija, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge kakovostne parametre posameznih izdelkov, podelila kar 18 zlatih priznanj.
Ajdovsko podjetje Mlinotest je prejelo 7 zlatih priznanj v kategoriji kruha, 7 zlatih priznanj v kategoriji pekovskega peciva, 2 zlati odličji v kategoriji finega pekovskega peciva, keksov in finega peciva in 2 zlati priznanji za testenine.
Med pekovskimi izdelki so prejeli priznanje Kraševec – ovseni kruh z orehi 400 g, bela rustikalna štruca 400 g, grajska štruca 600 g, ajdov kruh z orehi 400 g, temni hlebec 1000 g, Janez s semeni 1000 g, in Istrijan 300 g.
V kategoriji pekovsko pecivo so prejeli zlato priznanje za vseh 7 prijavljenih izdelkov: pakiranje 5 graham žemelj 60 g, pakiranje 5 kajzeric 60 g, prav tako je kajzerica prejela zlato priznanje kot posamični izdelek in baby kruhek 60 g, Vipavska bageta 250 g in žemljici 70 g in 80 g.
Tudi v kategoriji finega pekovskega peciva sta zlato priznanje dobila oba na ocenjevanje prijavljena izdelka: praznična orehova potička 500 g, in krof z mareličnim polnilom 80 g. Krof z mareličnim polnilom iz Mlinotesta je postal edini na ocenjevanju z zlatom nagrajeni krof v Sloveniji, kar pravzaprav sploh ni presenetljivo, saj gre za paradni izdelek iz Mlinotesta, ki je prodajna uspešnica skozi celo leto, in to že dolgo ne več samo v Sloveniji, ampak tudi na mnogih tujih trgih.
In da je Mlinotest priznan proizvajalec testenin, dokazujeta tudi zlati priznanji za izdelka v kategoriji testenine: njoki 500 g, in sirovi kapeleti 250 g.
»Seveda smo vedno veseli vseh prejetih priznanj za naše delo, zato so nas ponovno zelo razveselila zlata priznanja GZS. Prizadevamo si razvijati nove produkte, ki bodo po okusu potrošnikov, predvsem pa bodo izpolnjevali vse zahteve glede kakovosti. Različne moke, dodatki semen, sirov, tudi oliv zares naredijo vsak kruh ali pekovski izdelek poseben in vsak lahko najde svojega, najbolj priljubljenega. Posebej nas veselita priznanji za orehovo potico in krof z mareličnim polnilom. Po orehovi potici sicer potrošniki še vedno bolj posegajo ob praznikih in posebnih priložnostih, čeprav v resnici tekne vedno in povsod. Krof z mareličnim polnilom pa že dolgo ni več samo pustna sladica, ljudje ga imajo radi za zajtrk, malico ali sladico kar tako in kjerkoli,« je ob prejetih priznanjih izpostavil Danilo Kobal,predsednik uprave Mlinotest, in dodal: »Letos bomo obeležili 60 let tovarne testenin, v kratkem bomo predali namenu novo, izredno moderno tovarno sveže testenine, sredi leta pa bomo potrošnikom ponudili tudi kar nekaj novih okusov polnitve sveže testenine. Prepričan sem, da bomo poleg zlatih odličij za zares že tradicionalne njoke in priljubljene kapelete prihodnje leto dobili zlata odličja tudi za nove produkte.«
V Mlinotestu so zelo ponosni in veseli vsakega priznanja, saj ves razvoj in vlaganja v tehnologijo in opremo usmerjajo v izdelke, po katerih bodo potrošniki z veseljem segali, saj gre za okusne in hkrati visokokakovostne izdelke.
* Naslovna fotografija: Matic Eržen (Incastra)