Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Predstavitev slovenskih vin na mednarodnem vinskem sejmu Vinitaly v najvišjem segmentu degustacij Tasting Ex...Press

Na povabilo sejma Vinitaly (www.vinitaly.com ), ki se te dni dogaja v Veroni, je včeraj revija Vino organizirala predstavitev slovenskih vin v najvišjem segmentu degustacij tega sejma, imenovanem Tasting Ex...Press, z naslovom Slovenia wine stars and hidden treasures. Predstavitev je bila razprodana takoj po objavi, na njej pa so bili uvozniki, distributerji, novinarji in someljeji ter ljubitelji iz različnih evropskih držav. To kaže na veliko zanimanje tujcev za nas kot vinsko destinacijo. Odličnost slovenskih vin je bila še enkrat potrjena.

Revija Vino je kot kredibilna in kakovostna slovenska revija po lanski uspešni predstavitvi slovenskih vin na istem sejmu letos še enkrat dobila povabilo, da predstavi naša vina na enem najpomembnejših mednarodnih sejmov vina, kjer se v štirih dneh zvrsti okrog 130.000 obiskovalcev iz skoraj 150 držav. Med njimi je ogromno kupcev, ki iščejo zanimive novosti, presežke in sklepajo nove posle.

Da so se slovenska vina pojavila v predstavitvenem bloku Tasting Ex...Press, se je v 51-letni zgodovini sejma zgodilo drugič. Obakrat je priložnost, da to predstavitev organizira, dobila revijo Vino in se med temi predstavitvami pojavila skupaj z drugimi svetovnimi revijami, kot so Decanter, Wine Enthusiast in druge.

Slovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017

Cilj degustacije je bil udeležencem predstaviti vina iz svetovnih in domačih sort ter kako uspešno se te sorte mešajo med sabo v zvrsteh. Pol predstavljenih vin je dobilo tudi mednarodna visoka priznanja in ocene, pol pa je skritih zakladov, ki jih je revija Vino za publiko odkrila kot skrite bisere. Pri izbiri smo upoštevali kakovost, umestitev v koncept predstavitve, mednarodne nagrade in količino pridelanega vina.

Slovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017

Tako smo na začetku predstavili tri zelo različne sauvignone: zelo avtorskega iz Haloz, zelo mednarodnega iz Prlekije in vino, ki zelo poudarja poreklo (terroir) iz Goriških brd. Nadaljevali smo z eno najboljših penin v Sloveniji ter s sklopom treh starih sort: šiponom, malvazijo in rebulo. Sledilo je macerirano naravno vino, saj je ta stil pridelave značilen za naše kraje ter vse bolj priljubljen v svetu. Zadnji del so sestavljala štiri rdeča vina: modri pinot kot mednarodna sorta, zvrst črne rebule, modre frankinje in refoška, arhivski refošk in za konec moderna bordojska zvrst cabernet sauvignona in merlota, ki je v ustih udeležencev pustila znane globalno prepoznavne okuse.

Slovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017

V veliko veselje nam je bilo, da smo lahko v tako tradicionalni vinski državi navdušili poslovno javnost s slovenskimi vini. Pomembno pa je, da se zavedamo, da ima Slovenija še veliko več vrhunskih vin, kot smo jih lahko predstavili. Lani so na podlagi predstavitve na Vinitaly našo revijo kot soorganizatorja povabili na poslovno uspešne predstavitve v Milano, Bologno in Genovo. Tudi letos se bomo odzvali na vsa morebitna vabila.

 

Barbi V. Močivnik, urednica

Foto: Revija Vino
Za vse dodatne informacije sem dostopna na spodnjih kontaktih:
Revija Vino d.o.o., Dobravlje 9, 5263 Dobravlje

 

Slovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017...gSlovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017...hSlovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017...gdSlovenia Wine Stars and Hidden Treasures - Revija Vino and Vinitaly 2017...rer

Lokalne Ajdovščina
Kolofon