Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dan odprtih vrat na Waldorfski šoli Primorska

To soboto, 21. oktobra 2017, med 10. in 12. uro, Waldorfska šola Primorska odpira svoja vrata za vse, ki jih zanima waldorfska pedagogika, predvsem pa za starše, ki razmišljajo o vpisu otroka v to šolo. Skozi prikaz glavne ure, na kateri bodo obiskovalci lahko sodelovali kot učenci ali kot opazovalci, vam bodo predstavili način poučevanja v waldorfski šoli in odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z waldorfsko pedagogiko.

Na ogled bodo tudi prostori šole in vrtca ter razstava zvezkov in izdelkov učencev. Vzporedno bodo organizirane dejavnosti za otroke: gibalne in rajalne igre, ustvarjanje z naravnimi materiali in lutkovna pravljica. Potekal bo tudi INFORMATIVNI VPIS v 1., 2. in 3. razred za šolsko leto 2018/19.

Glavni impulz, ki daje značaj vsemu delu in življenju v waldorfski šoli, je osredotočenje na naravo odraščajoče osebnosti ter celostni pristop k učenju in poučevanju. Ta pristop prežema  učni načrt, predmetnik, urnik, preverjanje in ocenjevanje, celotno pedagoško delo pa tudi organizacijo šole. Bistvo waldorfske pedagogike je torej v tem, da otrokom ob pravem času, na pravi način predstavi primerne vsebine, ki na otrokov razvoj blagodejno vplivajo in mu s pomočjo celostnega pristopa k poučevanju omogočajo razvoj čim širših sposobnosti. Pouk glavnih predmetov je zasnovan na več ciklusih, ki se odvijajo v sklopu glavne ure. Poleg običajnih predmetov, ki so waldorfski in javni šoli skupni, so za waldorfsko šolo značilni še drugi: ročna dela, tuji jeziki, igranje na glasbila, lesorestvo, evritmija, gledališke igre ter veliko učenja v naravi. Ker pa je znano, da lastno izkustvo pove več kot mnogo besed, ste vsi, ki iščete v tej smeri, še enkrat lepo povabljeni na DAN ODPRTIH VRAT s praktičnim prikazom poučevanja. 

* Preberite tudi: Srečanja za starše, ki jih zanima vpis v Waldorfsko šolo

Lokalne Ajdovščina

#šolstvo, #izobraževanje

Kolofon