Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pravljična dežela ob drogu navdušila ajdovsko občinstvo

V soboto, 14. aprila smo se v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini, potepali v čudoviti pravljični deželi, ki so nam jo pričarala mična in gibčna dekleta iz Studia Sport Pole dance Ajdovščina, pod vodstvom Iris Batista. Dvakrat razprodana dvorana je dokaz, da se je ta vrsta plesa odlično prijela tudi v naših krajih.

Spektakel na drogu, ki je letos nosil naslov Pravljična dežela, je upravičil svoj naslov. Pravljični liki so se zaplesali na drogovih in šport "ples ob drogu" predstavili v drugačni luči preobleki. 

Vsi prisotni na obeh predstavah so bili enotni, da je bila režija in scenografija več kot odlična in je presegla pričakovanja prisotnih. Domišljene kostume je dopolnjeval make up, kar zaokrožilo celotno pripoved. 

Kaj se je dogajalo? 

Zlobna Malificent je začarala pravljice, da so zmešale in izgubile. V prvem delu tako lahko spremljamo zmedene pravljične junake, ki iščejo svojo pravljico. Po dolgih 107 letih je urok prekinjen in pravljična bitja se vrnejo v svoje zgodbe. Na začetku se predstavita Zvončica in Peter Pan. Sledi ji Deklica z vžigalicami, ki jo je odplesala Nisja Vrčon, ki je svojo točko že uspešno sodelovala na tekomovanjih. Sledijo še zgodbe Alice v čudežni deželi, 101 dalmatinec, Lepotica in zver in Peter Pan. 

Kako je celotna zgodba nastajala, si lahko preberete v intervjuju z Iris Batista. 

Se že veselimo spektakla naslednje leto! 

Nekaj utrinikov iz predstave: 

Iris 10

Iris 1

Iris 6

Iris 3

Iris 5

Iris 4

Iris 2

Lokalne Ajdovščina

#šport, #poledance

Kolofon