Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zahtevno gašenje požara na deponiji pri Dolgi Poljani

Včeraj zjutraj, ob 6.52 je v bližini Dolge Poljane, zagorelo na komunalni deponiji. Zagorela je lesna biomasa. Gasilci GRC Ajdovščina, PGD Ajdovščina, Col in Selo so tekom dneva gasili požar in ga v večernih urah tudi pogasili. Ali je tlenje biomase povezano z nedavnim podtaknjenim požarom na isti lokaciji, danes še ni znano.

Pred nekaj tedni smo poročali o podtaknjenem požaru ob hitri cesti pri Budanjah, kjer je zagorela Telekomova bazna postaja, malce kasneje pa so pri ajdovskem komunalnem odlagališču zagorele balirane smeti. Kriminalisti so ob ogledu nastale situacije ugotovili, da je vzrok požara človeške narave in da je bil na delu požigalec.

Včeraj zgodaj zjutraj pa so gasilci ponovno odhiteli na deponijo v Dolgo Poljano. Tokrat so jih poklicali, ker je zagorela lesna biomasa. Požar pa še zdaleč ni bil nedolžen, saj so se z njim borile enote GRC Ajdovščina, PGD Ajdovščina, Col in Selo. Gorel je namreč zelo velik kup mletega lesa, za popolno pogasitev pa je bilo žarišče požara potrebno v celoti prekopati in izdatno zaliti z vodo. Zaradi dolgotrajnosti intervencije so se gasilske enote na vsake tri ure ekipe zamenjale. Gasilci so bili na terenu praktično ves dan in bodo tudi v prihodnjih dneh spremljali žarišče požara.

Gašenje požara na deponiji pri Dolgi Poljani

Ali je požar povezan z nedavnim, podtaknjenim požarom, gasilci ne morejo zagotovo potrditi. Obstaja pa možnost, da je v sredini kupa zmletega lesa dlje časa tlelo. 

Lokalne Ajdovščina

#kronika, #požar

Kolofon