Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lokalne volitve 2018: V tekmo za župana se podaja tudi Marjan Poljšak

Danes se izteče rok, ko morajo kandidati za župana in občinski svet vložiti svoje kandidature za nastop na lokalnih volitvah, ki bodo 18. novembra. Po Tadeju Beočaninu in Mihi Kaplju je vnovično knadidaturo napovedal tudi nekdanji župan občine Ajdovščina, Marjan Poljšak.

V nedeljo 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin. Danes pa se izteka rok za vložitev kandidatur oziroma kandidatnih list pred novembrskimi lokalnimi volitvami. Kandidati imajo čas le še danes do 19. ure. Odločbe o potrditvi oziroma zavrnitvi kandidatur za župane in list kandidatov za občinske svetnike bodo morale občinske volilne komisije izdati najpozneje 28. oktobra, jim je pa Državna volilna komisija priporočila, da to storijo čim prej. Sezname potrjenih kandidatur in list kandidatov morajo občinske volilne komisije javno objaviti najpozneje 2. novembra.

Kar se ajdovske občine tiče je zaenkrat znano le, da se bosta za županski stolček potegovala obstoječi župan Tadej Beočanin ter kandidat stranke SDS, Miha Kapelj. Kot tretji kandidat pa se v župansko tekmo podaja tudi Marjan Poljšak, ki je na najvišjem lokalnem položaju preživel kar 14 let. Obenem je Poljšakova Narodna stranka dela vložila tudi kandidatno listo za Občinski svet Ajdovščina.

O razlogu za kandidaturo je Marjan Poljšak za Radio Robin poudaril, da bi lahko Lavričev trg v Ajdovščini uredili hitreje in ceneje, preplačilo za ureditev trga pa namenili drugim projektom. Poljšak je omenil še, da je potrebno znižati zadolženost občine in bistveno bolj kot doslej podpreti gospodarstvo in mladim zagotoviti delovna mesta.

 

* Preberite tudi:

Kdo se bo potegoval za županski stolček v Ajdovščini?

Seznam kandidatov za župane in člane občinskih/mestnih svetov

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #lokalnevolitve2018

Kolofon