Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Podjetje O. K. M.: »Vsak dan nam svoj vid zaupa vedno več ljudi«

Podjetje O. K. M. si vse od svojih začetkov dalje prizadeva nuditi svojim kupcem kakovostne izdelke in servis. Z ustanovitvijo 1979 so v nekdanji skupni državi orali ledino s proizvodnjo korekcijskih okvirjev. Deset let pozneje so se preusmerili in specializirali na področju proizvodnje korekcijskih leč ter tako postali prva tovrstna proizvodnja na slovenskem trgu. Od takrat dalje nenehno uvajajo na tržišče napredne tehnologije in materiale ter s tem skrbijo za najvišji nivo ponudbe za optika in končnega kupca.

»Smo proizvodno podjetje z dolgoletno tradicijo na področju optične industrije. Izdelujemo različne vrste korekcijskih leč za očala iz različnih kakovostnih optičnih materialov in z raznimi površinskimi nanosi,« predstavi direktor Marjan Kukovič.  V nadaljevanju pojasni, da izdelujejo leče glede na potrebe in želje odjemalcev z napredno in najnovejšo tehnologijo. Proizvode dobavljajo kupcem redno in skrbijo za visoko kakovost, kar so potrdili tudi s pridobitvijo ISO standarda za kakovost.  

Odlikujeta jih izjemna fleksibilnost in inovativnost pri uvajanju novih tehnologij in proizvodov

V Evropi so eno izmed vodilnih podjetij v FreeForm tehnologiji, ki jim omogoča izdelavo modernih leč z upoštevanjem individualnih parametrov uporabnika. »Freeform tehnologija je sodoben, inovativen računalniško voden proces  oblikovanja notranje površine korekcijskih leč. Pomeni popolnoma nov pristop in veliko spremembo pri izdelavi korekcijskih leč,« pojasnjuje Kukovič. »S to opremo je mogoče izdelati leče z natančnostjo manj kot 0.05 dioptrije, medtem ko klasičen način z orodji dopušča natančnost do +/- 0.12 dioptrije. To nas dela natančne in visokokakovostne. Med prvimi smo sledili visoki tehnologiji,« še doda Kukovič. »Ponašamo se z bogato tradicijo, izkušnjami in inovativnostjo, kar nam priznavajo vsi, ki poznajo področje

Uspešno so svoje podjetje razširili v več evropskih držav 

Podjetje deluje na področju centralne Evrope, svoje distribucije in predstavništva ima tudi na Hrvaškem, Kosovem, v Srbiji in Nemčiji. Tržni pristop podjetja je, kot pojasni Kukovič, zagotavljati odjemalcem prednost s tehnološko naprednejšimi stekli, pa tudi hitrim servisom in zmernimi cenami –  kar jim omogoča konkurenčnost in hitro rast, tudi v tujini.

Modne smernice so njihovo vodilo

Sledijo najnovejšim tehnološkim in modnim smernicam, kar uporabniku OKM-ovih optičnih leč zagotavlja optimalen optični in estetski učinek. Sodobna oprema in napredni tehnični postopki omogočajo, da končnemu uporabniku nudijo visokokakovosten in pester izbor raznolikih obdelav oz. oplemenitenj površine optičnih leč. V podjetju pojasnijo karakteristike, s katerimi poskrbijo za optično dovršenost in estetsko prefinjenost: »Uporabljamo visoko obstojen trdi sloj (hard coat) in izjemno odporne antirefleksne nanose. OKM-ove leče odlikujejo tudi kakovostni barvni nanosi in estetski zrcalni učinki

Vrhunska tehnologija

Najsodobnejši pristopi in tehnologija jim omogočata izdelavo najbolj optimalno izoblikovane leče doslej, s čimer zadostijo vsem kriterijem individualnosti. »Individualizacija pomeni dodano vrednost ne le v optičnem, pač pa tudi v trendovskem smislu. Z domala neomejenimi možnostmi izbire očalnih okvirjev bo sledenje modnim smernicam najpreprostejše doslej,« se še pohvalijo v podjetju.

ART Optika

Inovativnost

»Hitro spreminjajoči se modni trendi nas spodbujajo, da z najnaprednejšimi tehnološkimi postopki barvanja optičnih leč ugodimo tudi najbolj specifičnim uporabnikovim željam in estetskim preferencam.« V podjetju poudarjajo pomembnost zaščite oči pred škodljivi UV žarki – tudi pozimi. »Upoštevajoč hitro rastoči modni trend, smo v O. K. M. pripravili pestro ponudbo bleščečih barvnih ogledal. Naši ogledalni nanosi so kombinacija zaščite pred bleščanjem, mode, zabave in edinstvenega izgleda,« še poudari Kukovič.

Njihova inovativna ponudba vsekakor predstavlja veliko prednost pri rastočem tržnem trendu. Poleg podjetja O. K. M. – proizvodnja korekcijskih leč za očala – imajo v lasti še Art optiko, ki ima svoje poslovalnice razpredene po celotni državi. Podjetji sta povezani preko lastniške strukture. Gre za verigo optik in okulističnih ambulant z najdaljšo tradicijo, kjer dobite kakovostno in strokovno ponudbo kontrole in korekcije vida. V njihovih ambulantah ste takoj na vrsti za okulistični pregled, uveljavljate lahko naročilnico za korekcijska očala – delajo tudi po koncesijski pogodbi. Nudijo veliko izbiro modnih okvirjev, sončna očala najboljših blagovnih znak, kakovostna stekla svoje blagovne znamke – kakovost na najvišjem nivoju, torej.

Natančnost, inovativnost in visoka kakovost so tiste karakteristike, ki jim prinašajo nenehno rast in razvoj. Trenutno imajo sto zaposlenih, načrtujejo pa v prihodnosti velik trend zaposlovanja novih kadrov.

 

* Članek je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina

Tina Velikonja
Kolofon