Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V poštnih nabiralnikih vas čaka tiskana izdaja Lokalnih Ajdovščina

Nekateri že danes, nekateri jutri, boste v poštnih nabiralnik našli brezplačen izvod, posebne tiskane izdaje Lokalnih Ajdovščina. Kljub vse večji računalniški pismenosti mnogi namreč še vedno radi vzamete v roke papirno klasiko, zato vam želimo približati naše vsebine v tiskani obliki, kot nadgradnjo spletnega portala. Vabljeni k branju.

Bilo je štiri leta nazaj, ko je nastala Facebook stran Lokalne Volitve Ajdovščina. Tako, iz čistega nič, v prostovoljno pomoč občanom, do boljše informiranosti glede županskih kandidatov in z željo po čim večji udeležbi pri oddaji volilnih lističev. Na presenečenje je bila stran zelo dobro obiskana, brana in komentirana. Nabralo se je dobrih tristo všečkov, kar je simpatična številka, glede na nič evrov vložka v promocijo.

Volitve so minile, dobili smo novega moža na županskem stolčku, Facebook stran pa je končala s svojim poslanstvom. Škoda bi jo bilo vreči stran, zato smo besedico 'volitve' umaknili in rodila se je Facebook stran Lokalne Ajdovščina. Sprva le kot posredovalec novic iz večjih medijev, o dogajanju v Ajdovščini in okolici. Klasično 'šeranje' torej. Pa vendar so všečki rasli in prebili magično mejo tisoč lajkov. Vse več je bilo tudi lastnih, avtorskih novic, fotoreportaž, napovedi dogodkov in podobno.

Logična posledica vsega tega je bila spletna stran. Junija, leta 2015, je tako luč sveta ugledal spletni portal Lokalne Ajdovščina. Na začetku včasih površen, naiven, s preveč ali premalo vejicami, pa vendar opažen in dobro sprejet. In z željo po napredku in učenju. Rasla je branost, rasli so všečki, pridružila sta se še Instagram in Twitter profil. Spletni portal se je razvijal, vse več ljudi se je pridružilo s svojimi besedili, razmišljanji ali kot sogovorniki.

Danes so Lokalne Ajdovščina skoraj del vsakdana, dnevno nas obišče okrog dva tisoč bralcev, kar je precej lepa številka. Kljub vse večji računalniški pismenosti pa mnogi še vedno radi vzamejo v roke papirno klasiko, zato jim želimo približati naše vsebine v tiskani obliki, kot nadgradnjo spletnega portala, in priznam, tudi za promocijo.

Ne glede na ime portala pa center dogajanja na njem ni več le Ajdovščina, temveč že kar vsa zgornja Vipavska dolina. Še vedno Lokalne Ajdovščina niso popolne, pa vendar z željo po dobrih novicah, po kvalitetnem branju, brez iskanja nepotrebnih senzacij in nagibanja na to ali ono stran, ko to ni potrebno.

Podobno kot Lokalne Ajdovščina hitro rast beleži tudi občina Ajdovščina. Res ji gre pri tem na roko tudi mnogo lepša gospodarska slika v svetu, pa vendar se kvaliteta bivanja ne meri le v denarju. Oživelo je gospodarstvo, izboljšali so se pogoji za vse generacije, infrastruktura se razvija, prišli so turisti, kmalu pa bo novo podobo dobilo še staro mestno jedro. Vse to in še marsikaj pa pripomore, da je danes življenje v Vipavski dolini resnično užitek. Privilegij. Zato ne iščimo vedno slabega v dobrem, naj bo poudarek na še boljšem.

 

Matjaž Jazbar, odgovorni urednik

Matjaž Jazbar

#kolumna, #ajdovščina, #novice

Kolofon