Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Lepi zmagi za ajdovske košarkarje in Kix-e

Športno ligaško poročilo tokrat prinaša pomembni zmagi ajdovskih košarkarjev ter malonogometašev. Poročali smo že o porazu Primorja v derbiju proti Kopru, podobno pa se je godilo tudi ajdovskim rokometašem in nogometašicam, ki so igrišča zapuščali praznih rok.

Osrednja pozornost je bila čez vikend namenjena domačemu srečanju Primorja proti favoriziranemu Kopru. Nekoč veliki derbi slovenskega nogometa se je tokrat zasluženo končal z zmago rumenih, Primorje pa bo nove točke poskušalo dobiti prihodnji vikend v Mirnu. Več o sobotni tekmi si lahko preberete na tej povezavi.

KIX Ajdoščina

Zelo zadovoljni pa so tokrat ajdovski Kixi, ki so na domačem terenu strli favorizirane Ptujčane. Le ti so tako doživeli prvi poraz v sezoni, Ajdovci pa so se z zmago povzpeli že na četrto mesto na lestvici 2SFL. V ajdovskih vrstah moramo tokrat pohvaliti prav vse igralce, saj so se izkazali z borbenostjo in nepopustljivostjo. Junak prvega dela srečanja je bil Goran Marković, ki je v 18. minutah dosegel tri gole in povedel domače v visoko vodstvo. No, Ptujčani se niso dali in so sedem minut pred koncem tekme izid izenačili. To pa Ajdovcev ni zmedlo. Najprej je Kixe v novo vodstvo popeljal Vanceta, zmago pa sta v zadnji minuti potrdila še Stevo Ignjatović in Klemen Žonta. Prihodnjo soboto, Ajdovci gostujejo v Oplotnici pri ekipi Kebelj.

KK Leone Ajdovščina

V soboto je bil v Ajdovščini dan tudi za košarkarski derbi. V štursko dvorano je prišla vedno neugodna Idrijska Hidria. Ajdovci so tekmo odprli z rezultatom 7:3 in skozi celotno tekmo pokazali boljšo igro. Ob takem pristopu so nato srečanje suvereno zaključili z 23. točkami razlike.  Rezultat je bi 84:61. Najboljša strelca sta bila Matic Pristopnik s 16. točkami in Teo Kovšca z 15. točkami. Domačemu občinstvu sta se predstavila tudi novinca v ekipi Andrej Volk in Milovan Radmanović. Andrej je prinesel veliko svežine v napadu in ob debiju dosegel 10 točk. Milovan je z svojo igro pokazal, da bo zelo pomemben člen v ajdovski obrambi, na tekmi je dosegel 3 točke. Sledi reprezentančni odmor na katerem bo aktiven tudi košarkar iz ajdovske ekipe, Andi Shehu. Za Kosovsko reprezentanco bo odigrali dve tekmi, in sicer proti Romuniji in proti Makedoniji. V Ajdovščino se članska košarka vrača 14. decembra, ko v goste prihaja KD Slovan.

Ajdovci so imeli na tribunah v Izoli podporo navijačev

Nadaljuje pa se črna serija ajdovskih rokometašev. Fantje so tokrat gostovali v Izoli in izgubili z rezultatom 35:24. Do boljšega rezultata jim ni pomagala niti bučna podpora ajdovskih navijačev, v opravičilo pa jim gre dejstvo, da v ekipi, zaradi poškodb, manjka kar pet zelo pomembnih igralcev. Trener Branko Leban ima tako kar precej težav pri sestavi ekipe. Ajdovci so bili v Izoli enakovredni le prvih 25. minut, nato pa so jim pošle moči. Domači so brez težav rešetali gostujočo mrežo in hitro je bilo jasno, da bo zmaga ostala v Izoli. Pri Ajdovcih je bil s štirimi goli najučinkovitejši Pelicon. V soboto, ob 18. uri, v Ajdovščini gostuje ekipa Pomurja.

Konec jesenskega dela za ajdovske nogometašice

Jesenski del sezone so s porazom zaključile tudi ajdovske nogometašice. Na domačem igrišču so morale priznati premoč proti ŽNK Maribor. Končni izid je bil 0:3. Ajdovke v prvem delu sezone niso osvojile točk in tako zasedajo zadnje mesto na lestvici.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka, #futsal

Kolofon