Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bo nocoj Vipavska dolina slavila tudi v šovu Slovenija ima talent?

Zaključek leta je očitno v znamenju posameznikov in posameznic iz Vipavske doline. Imamo Ime leta 2018, najboljšega poročnega fotografa leta, zmagovalca šova Kmetija, danes pa se lahko tej družbi pridruži še Tjaša Fajdiga, ki bo nastopila v finalu šova Slovenija ima talent.

To nedeljo bo sedma sezona šova Slovenija ima talent doživela vrhunec. V petih polfinalnih oddajah šova ste gledalci glasovali za svoje finaliste. Vseh 10 finalistov pa se bo v nocojšnji finalni oddaji na POP TV potegovalo za naslov zmagovalca šova Slovenija ima talent.

Letošnja sezona šova Slovenija ima talent je bila polna presežkov in je brez dvoma dokazala, da kljub majhnosti premoremo ogromne talente, ki so nas zmožni vedno znova puščati brez sape. Ena izmed talentov je tudi Tjaša Fajdiga, doma iz Lož pri Vipavi. 22-letnica danes sicer živi v Amsterdamu, kjer študira glasbo.

Simpatična Tjaša bo, kot je dejala za 24ur.com, v svojem finalnem nastopu stavila na zabavo, sproščenost in nepozaben dan, hkrati pa že komaj čaka, da v živo spozna vse finaliste. "Moj finalni nastop bo presenečenje in presenečenj se ne razkriva. (smeh) Lahko povem le to, da bo šlo na odru za preživetje," je skrivnostna Tjaša, ki se je v tednu pred finalno oddajo šova Slovenija ima talent borila z močnim prehladom. Tjaša priznava, da jo je glede finala strah nekaterih stvari, na katere pa poskuša ne misliti. "Strah me je, da me glas po prehladu ne bo še čisto ubogal, da se na odru mogoče spotaknem, pozabim besedilo,... najbolj pa tega, da gledalcev ne bi navdušila," prizna Tjaša, ki dodaja, da ji samozavest pri nastopu daje to, da nima česa izgubiti. "To bo ponovno pridobivanje izkušenj, premikanje meja poguma in spoznavanje novih ljudi. Sedaj že poznam potek celotnega procesa ustvarjanja oddaje, oder Talentov in res super kreativno ekipo, ki pri ustvarjanju oddaje pomaga. To bo še en zanimiv dan. Samozavest mi seveda dajejo tudi vsi prijatelji, družina in seveda navijači, ki mi stojijo ob strani in me podpirajo," pravi Tjaša, ki za srečo ob sebi nosi posebno verižico. "Podarila mi jo je mamina teta, ki me je kot majhno punčko čuvala. Ona je bila zame velika vzornica in je še vedno vir inspiracije, čeprav je ni več med nami."

Za 22-letno Tjašo bodo seveda navijali vsi kolegi iz osnovne, srednje šole, prijatelji, družina in pa seveda vsa Vipavska dolina. "Kolegi iz Kamnika me bodo prišli tudi podpret v studijo, kot so me že prišli med polfinalno oddajo. Finalno bitko bo spremljalo tudi pol Amsterdama," še v smehu prizna Tjaša, ki pravi, da bi ji zmaga pomenila možnost nadaljnjega študija v tujini, saj si magisterij želi delati v Londonu na šoli muzikla.

Srečno Tjaša. Finalna oddaja šova Slovenija ima talent se prične nocoj, ob 20. uri, na POP TV. Videli boste lahko osem pevskih točk, ena zračno-akrobatskotočko in en twirling. Za naziv najbolj talentiranega se bodo potegovali Tjaša Fajdiga, Tomica Banfić, inoT, Liana Plitz, Tilen Lotrič, Tim Udovič, Jaša Šaban, Lara Kramberger, Tjaša Dobravec in Veronika Steiner.

Tjašo pa boste, ne glede na nocojšnji rezultat, lahko v živo videli v Vipavi, na božični popoldan. Tam bo nastopila v okviru pestrega dogajanja pri brunarici Turističnega društva Lanthieri.

 

* Vir in fotografija: POP TV

Lokalne Ajdovščina

#zabava, #glasba

Kolofon