Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V letu 2018 več kot milijon ogledov spletnega portala Lokalne Ajdovščina

Minilo je tretje polno leto delovanja spletnega portala Lokalne Ajdovščina in zato je pravšnji čas za malce statistike. V letu 2018 ste bralci na spletnem portalu Lokalne Ajdovščina opravili kar 1.050.089 ogledov, tako smo prvič presegli magično mejo milijon ogledov. Da smo to dosegli, smo vam postregli s 1034 članki. Še več zanimivih statističnih podatkov najdete v spodnjih vrsticah. Hvala vsem, ki nas redno spremljate.

Facebook stran Lokalne Ajdovščina je na spletnem zemljevidu prisotna že okroglih 50 mesecev. Luč sveta je ugledala v času lokalnih volitev 2014, kot pomoč občanov za lažje spremljanje kuhinje volilnih golažev. Ko so volitve minile pa se je vsebina osredotočila na dogajanje v ajdovski občini. Danes ima stran 5684 všečkov, kar je 1142 več kot ob začetku leta 2018. Za majhno območje, kot je ajdovska občina je to kar visoka številka, sploh ker gre za organske všečke in ne plačljive, kot je mnogokrat praksa pri podobnih straneh. Lokalne Ajdovščina najdete seveda tudi na Instagramu, kjer nam sledi 1864 uporabnikov, ter na Twitterju s 502 sledilci.

Tretjo svečko in pol delovanja  je v letu 2018 upihnila spletna stran Lokalne Ajdovščina. V letu, ki se je pravkar izteklo smo vam postregli s kar 1034 članki, tistih 15 najbolj branih pa si lahko preberete TUKAJ in si morda še enkrat osvežite spomin na najbolj zanimive in odmevne trenutke leta 2018. V letu, ki se je izteklo, je prvič izšla tudi tiskana izdaja Lokalnih Ajdovščina, kar naj bi odslej postala bolj redna praksa.

Lokalne Ajdovščina

Spletni portal Lokalne Ajdovščina lepo raste in je med bralci dobro sprejet. To je pokazala tudi nedavna anketa, rezultate si lahko preberete na TEJ POVEZAVI. Prvič pa je portal presegel magično mejo milijon ogledov, saj se je števec ob koncu leta 2018 ustavil kar na 1.050.089 ogledov.

V primerjavi s preteklim letom je številka višja za 373.530 ogledov. V povprečju ima tako spletni portal Lokalne Ajdovščina povprečno 2876 ogledov na dan. Glede na to, da gre za precej lokalno obarvan portal je to seveda zelo visoka številka, za nas pa dokaz, da se dobro delo obrestuje. Ta dober milijon ogledov je opravilo 165.020 različnih uporabnikov, to je 14.140 več uporabnikov kot leto poprej. Torej precej več kot je vseh prebivalcev naše občine, to pa pomeni, da smo zanimivo okolje tudi za bralce iz drugih regij in držav. Doprinos k visokim številkam ima tudi Koledar prireditev v Vipavski dolini, ki ga bralci vse bolj in bolj uporabljajo.

Povprečen uporabnik je na spletni strani ostal minuto in sedemnajst sekund. Kar 87% obiskovalcev je bilo seveda iz Slovenije, sledijo Nemčija, ZDA, Hrvaška in Italija. Največ uporabnikov je bilo tretjega februarja (9896), najmanj pa prvega julija. 77,4% uporabnikov je bilo istih kot poprejšnja leta, 22,6% pa je bilo v letu 2018 novih.

Naj številke rastejo tudi v novem letu 2019 in naj bodo novice dobre, vesele in zanimive.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon