Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski Art Kino v februarju tudi s ponudbo za otroke

Lepo je v zadnjem času zaživela nova filmska ponudba v Ajdovščini. Projekt Art Kino skrbi, da imamo v Dvorani Prve slovenske vlade, na voljo kakovostno filmsko produkcijo, na svoj račun pa bodo v mesecu februarju prišli tudi otroci. Zanje bodo na sporedu tri odlične filmske predstave, vredne ogleda.

Vsak mesec, na drugo in četrto nedeljo, se v Dvorani prve slovenske vlade vrtijo dobri filmi, ki jih po večini odlikujejo tudi nagrade s prestižnih filmskih festivalov. Projekt Art kino Ajdovščina se je začel z dokumentarcema o Cankarju in Kreslinu ter v januarju ponudil večkrat nagrajeno (tudi zlata palma v Cannesu) japonsko dramo Tatiči in islandsko-francosko-ukrajinsko koprodukcijo Bojevnica – film je zmagal na zadnjem LIFF-u.

Februarski program je še bogatejši, dopolnjen s filmi za otroke in mladino, ki bodo na sporedu ob 17. uri, pred filmi za odrasle (ob 19. uri). 10. februarja bo najprej predvajan danski film Neverjetna zgodba o velikanski hruški – napeta in duhovita animirana dogodivščina, ki slavi otroško domišljijo in anarhijo – film je sinhroniziran. Ob 19. uri pa bo projekcija belgijsko-nizozemskega filma, nagrajenega za najboljši prvenec v Cannesu in odkritje leta Evropske filmske akademije, Dekle. Film je portret odločnega dekleta, ki mu do uresničitve sanj o baletni karieri stoji na poti le ena ovira – njeno telo. 24. februarja bodo otroci uživali ob ogledu španskega filma Super fuzbalistični, ki govori o dogodivščini, ki jo lahko doživiš le kot del druščine, in o osebnem odraščanju v skupini. Zvečer pa bo na sporedu Art kina Ajdovščina še libanonsko-francoska drama Kafarnaum, v kateri igrajo naturščiki, ki na ulicah Bejruta živijo usode svojih likov.

Vabljeni k ogledu.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #kultura, #film

Kolofon