Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Poraza ajdovskih ekip in odstop Slokarjeve na Zlati Lisici

Športni ligaški vikend je tokrat postregel s tekmama dveh ajdovskih ligašev. V obeh primerih pa so fantje igrišče zapuščali praznik rok. Rokometaši so izgubili na gostovanju v Slovenj Gradu, malonogometaši pa v Dobrepolju. Andreji Slokar se na Zlati lisici ni uspelo prebiti do cilja prve slalomske vožnje.

Ajdovski moški rokometni klub, ki nastopa v 1B ligi, je med tednom doživel spremembo na trenerski klopi. Dosedanjega trenerja Branka Lebana je zamenjal nekdanji odlični rokometaš Peter Bešir. A tudi to ni bilo dovolj, da bi se ajdovski fantje boljše volje vrnili s Koroške. Pri sicer favoriziranemu Slovenj Gradcu, ki se bori za napredovanje v prvo ligo, so izgubili z 33 : 22 (20 : 13). Kot zanimivost lahko dodamo še, da so tudi domači prvič zaigrali pod vodstvom novega trenerja, Sebastjana Soviča.

Domači so začeli suvereno in že v osmi minuti vodili za tri zadetke. Nekaj tehničnih napak pa je bilo dovolj, da so Ajdovci ujeli priključek in se približali le na gol zaostanka (6 : 5). Po minuti odmora domačega stratega pa so Korošci vzeli vajeti v svoje roke. Do konca prvega polčasa so le še stopnjevali tempo, kateremu mladi gostje niso uspeli slediti. Na premor so tako odšli s prednostjo kar sedmih zadetkov (20:13). V drugem polčasu se je ekipa domačinov nekoliko spremenila, vstopili so igralci s klopi, a se je njihova hitra igra nadaljevala. V končnici srečanja so mladi Slovenjgradčani razliko le še stopnjevali in tekma se je končala z izidom 33 : 22. Najučinkovitejša igralca domačih sta bila s šestimi zadetki Franci Poklič in Žan Šol, pri Ajdovščini pa sta vsak po pet zadetkov prispevala Marko Peljhan ter Luka Bratina. Ajdovci  v prihodnjem krogu doma gostijo Brežice.

Foto: Futsal klub Dobrepolje

S porazom so se iz gostovanja vrnili tudi Kixi. Štiri kroge pred koncem je jasno, da do napredovanja v ligo višje letos še ne bo prišlo, kljub vsemu pa lahko rečemo, da je bila sezona za ajdovske malonogometaše dobra učna ura za prihodnost. Klub se je šele postavil nazaj na noge in s podobnim delom bo Ajdovščina zagotovo lahko kmalu spet spremljala prvoligaški futsal.

Petkova tekma, pred bučnim domačim občinstvom v Velikih Laščah, se je končala z izidom 8 : 4 (2 : 2). Kljub zgodnjemu vodstvu Ajdovcev z  0 : 2, zadela sta Vanceta in Bajc, je  domača ekipa hitro našla svoj ritem in do odmora izenačila. V drugem polčasu so Ajdovci, po izenačenih prvih desetih minutah, ponovno prešli v vodstvo, gola sta dosegla Marković in Koren. Nato pa so domači prevzeli  pobudo in odlično igro kronali s tretjo zaporedno zmago. Ajdovci zasedajo četrto mesto na lestvici in v soboto, doma, gostijo ekipo Extrem iz Sodražice.

Andreja Slokar

Na mariborskem Pohorju se je odvila tradicionalna smučarska Zlata Lisica. Velika junakinja je postala Američanka Mikaela Shiffrin, ki je slavila tako v veleslalomu kot v slalomu. Drugič je na Zlati lisici nastopila tudi Ajdovka Andreja Slokar.

Spremljali smo jo lahko v sobotnem slalomu, žal pa proga, pri njeni visoki štartni številki (62), ni več dopuščala, da bi tekmovalke posegle po vidnejšem dosežku. Posledica tega je bil odstop 22-letne Ajdovke, ki bo svojo priložnost v prihodnje iskala na tekmah nižjega ranga. Najboljše alpske smučarke in smučarji, pa so se že preselili v švedski Åre , kjer jih čaka svetovno prvenstvo

 

* Naslovna fotografija: Aljaž Sešel

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #smučanje, #futsal

Kolofon