Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odzivi: Štefanu Hadalinu srebro v kombinaciji!

Slovenski smučar Štefan Hadalin je na svetovnem prvenstvu v švedskem Areju osvojil srebrno medaljo v kombinaciji. Po 30. mestu v smuku je po slalomu napredoval do srebra, za 24 stotink ga je premagal le Francoz Alexis Pinturault. Srebro ima tudi malce ajdovskega pridiha, saj je Hadalin član Smučarskega kluba Dol iz Ajdovščine, v mlajših letih pa mu je precej smučarskega znanja vlil trener Tomaž Bizjak.

Slovensko slavje se na Švedskem nadaljuje. Veliko presenečenje je danes pripravil 23-letni Vrhničan, Štefan Hadalin. Nihče ga ni uvrščal med favorite, toda v celoti je izkoristil ponujeno. Kot zanimivost lahko dodamo, da je Hadalin član Smučarskega kluba Dol iz Ajdovščine.

Hadalin, ki je bil po polovici tekme na 30. mestu z zaostankom 1,88 sekunde, je slalom začel kot prvi in priložnost odlično izkoristil. Dosegel je najboljši čas slalomskega dela kombinacijske tekme. Po smukaškem delu preizkušnje je bil prvi Italijan Dominik Paris, za tri stotinke je bil hitrejši od Američana Ryana Cochrana-Seigleja in za 38 stotink od Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja, a nihče med njimi na koncu ni bil blizu vrha.

Štefan Hadalin

 

Kot zanimivost si lahko preberete tudi intervju s Štefanom Hadalinom, ki smo ga na našem portalu opravili leta 2015, ko se je že zdelo, da lahko Vrhničan marsikaj doseže tudi v svetovnem pokalu. Intervju: Štefan Hadalin

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje, #odzivi

Kolofon