Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Intervju: Štefan Hadalin

Začenja se nova sezona alpskega smučanja. Tudi za Štefana Hadalina, člana ajdovskega smučarskega kluba DOL ter slovenske smučarske reprezentance. Več v našem intervjuju z njim.

Dvajsetletni Štefan Hadalin sicer ni Ajdovec, prihaja iz Vrhnike, nastopa pa za ajdovski smučarski klub DOL. Nase je močno opozoril v zadnji zimi, ko se je iz mladinskega svetovnega prvenstva vrnil z dvema srebrnima kolajnama v žepu. Kot rečeno je pot do srebrnih odličij v superveleslalomu in kombinaciji večinoma tlakoval v SK Dol Ajdovščina pod vodstvom trenerja Tomaža Bizjaka. Hadalin je sicer Vrhničan, a se je že ob koncu staža mlajšega dečka preselil v ajdovski klub. Sam pravi, da je delaven, zagnan ter trmast. In prav te lastnosti mu pomagajo pri doseganju vrhunskih rezultatov. Pred njim je nova sezona, verjetno tudi s precej nastopi na tekmah svetovnega pokala.

Če se s prvim vprašanjem preselimo, kar na konec sezone 2015/16 in bi se ozrli nazaj na pravkar končana tekmovanja, s čim bi bil zadovoljen, kdaj bi rekel, da si izpolnil svoje zadane cilje?

Zadovoljen bi bil, če bi izpolnil vse cilje, ki sem si jih zadal, povezani so predvsem z rednim osvajanjem točk v Evropskem pokalu in pa z Mladinskim svetovnim prvenstvom, kjer je cilj medalja. Poleg tega pa, seveda, da bi sezono končal zdrav, brez poškodb.

Priprave na novo sezono so tik pred koncem. So minile brez problemov, lahko rečemo, da so bile uspešne?

Načeloma so minile brez težav, imel sem sicer eno bližnje srečanje z zaščitno ograjo v Čilu, vendar sem jo na srečo odnesel brez hujših poškodb. Lahko rečem, da so bile uspešne, želim pa pa si še nekaj kvalitetnih dni priprav, za še zadnje piljenje forme pred začetkom tekem Evropskega pokala v novembru.

Katera bo tvoja paradna disciplina v novi sezoni?

Zaenkrat ostajam vsestranski smučar, z večjim poudarkom na obeh tehničnih disciplinah, tako da zaenkrat svoje paradne discipline nimam. Želim si napredovati v vseh disciplinah, ob dejstvu, da sem še relativno mlad tekmovalec in imam še zadnje leto Mladinsko svetovno prvenstvo, kjer bom tekmoval v vseh disciplinah.

Letošnja sezona bo prva po dolgem času brez Tine Maze? Bo morda zaradi tega celo lažje, vam ostalim v slovenski reprezentanci. Bo pritiska javnosti manj ali več?

Na to vprašanje vam težko odgovorim oziroma ga težko komentiram. Želim si le, da bodo ljudje še naprej navijali za slovenske smučarje in nas podpirali.

Kaj pa ostali smučarski vrh? Bodo po tvojem mnenju razmerja moči enaka? Je kdo, ki lahko premeša štrene v samem vrhu?

Več kot očitno bo po mojem mnenju spet eden glavnih favoritov za osvojitev velikega globusa  Hirscher, zagotovo bosta nevarna tudi oba Norvežana, Jansrud je bil že lansko leto zelo blizu, zanimivo pa bo gledati tudi Svindala, ki se sicer vrača po poškodbi, a bi znal v novi sezoni vsaj v hitrih disciplinah biti zelo nevaren. Zadnji v vrsti po mojem mnenju, ki bo lahko nevaren za veliki globus pa je tudi francoz Pinturault, ki je iz leta v leto boljši tudi v hitrih disciplinah in se tako pridružuje tej skupini v boju za veliki kristalni globus.

Prizorišče, kjer se najbolj veseliš nastopa?

Najbolj se veselim nastopa na Mladinskem svetovnem prvenstvu, saj bo to letos v olimpijskem Sochiju.

Kdo bo po tvojem mnenju zmagovalec uvoda v Soldnu?

Težko rečem, a če že moram, mislim da bo to Avstrijec Hirscher.

Hvala.

 

Foto: Štefan Hadalin Facebook

 

 

 

Matjaž Jazbar

#šport, #intervju, #smučanje

Kolofon