Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ustvarjalne delavnice kot priprava na turistično sezono

Novoustanovljeno Združenje za razvoj turizma pri Območni obrtno-podjetniški zbornici Ajdovščina v sodelovanju z RRA SEVERNE PRIMORSKE in SPOT Svetovanje Goriška vabi na prvo serijo zanimivih delavnic, ki so namenjene pripravam na novo turistično sezono in inovativnim pristopom pri oblikovanju turistične ponudbe. Delavnice so brezplačne. Pohitite s prijavo, število mest je omejeno.

Ob koncu prejšnjega leta so ponudniki turističnih storitev in izdelkov iz občin Ajdovščina in Vipava pod okriljem Območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina ustanovili Združenje za razvoj turizma, ki je prvo tovrstno združenje v Sloveniji. Člani združenja se povezujejo na podjetniških osnovah, si izmenjujejo izkušnje, želijo skupaj reševati težave in skupaj razvijati nove turistične produkte, ki bodo koristni za vse.

Med cilji delovanja novega združenja je tudi pridobivanje novih znanj, zato so pohiteli in še pred sezono pripravili serijo treh delavnic s skupnim naslovom Poletimo v novo turistično sezono.

Udeležba na delavnicah je brezplačna, vendar je mogoča le ob pravočasni prijavi na naslov marko.rondic@ozs.si  ali marusa.kustrin@rra-sp.si

PROGRAM DELAVNIC

Ponedeljek, 11. 3. 2019

PRISLUHNIMO TURISTU, IZBOLJŠAJMO NAŠO PONUDBO

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina, od 17.30 do 19.30

Na delavnici boste spoznali razloge za obnašanje sodobnega turista in sodobne potovalne trende. Izvedeli boste, kaj turisti iščejo v naših krajih, kaj pri nas najbolj cenijo in kako jim to ponuditi.

Srečali boste ljudi, ki so v zadnjih letih ustvarili zanimive in med turisti cenjene turistične produkte.

V druženju z drugimi ponudniki pa boste lahko našli tudi nove zamisli.

Delavnica je organizirana v sodelovanju z RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica v okviru projekta FOST-INNO. Prijave so možne do petka, 8. 3. 2019.

Ponedeljek, 18. 3. 2019

TURISTU POVEJMO ZGODBO O SEBI, PONUDIMO NEKAJ IZVIRNEGA

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina, od 17.30 do 19.30

Na drugi delavnici bomo pogledali vase in se učili prepoznavanja malih drugačnosti ter pomembnih lokalnih posebnosti, ki jih lahko izkoristimo za razvoj novih turističnih zgodb. Spoznali boste osnove pripovedovanja osebne zgodbe turističnega produkta in uspešne prakse, ki so zrasle iz lokalnih priložnosti. Ob mentorstvu se boste v delavnici preizkusili v oblikovanju inovativnega turističnega produkta za vaše bodoče goste.

Delavnica je organizirana v sodelovanju z RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica v okviru projekta FOST-INNO. Prijave so možne do petka, 15. 3. 2019.

Ponedeljek, 8. 4. 2019

PROMOCIJA TURISTIČNE PONUDBE V DIGITALNI DOBI 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina, od 17.30 do 19.30

Tretja delavnica po povezala znanja prejšnjih dveh s priložnostmi za promocijo turističnih produktov preko digitalnih kanalov ter predstavila, kaj vse ponuja spletni portal Vipavska dolina in kako deluje interni portal naše destinacije z imenom Naš borjač. Pobliže boste spoznali nekaj dejstev o načinu delovanja digitalnih medijev in dobili nekaj koristnih napotkov za učinkovito uporabo družbenih omrežij.

Združenje za razvoj turizma delavnico organizira v sodelovanju s SPOT Svetovanje Goriška. Prijave so možne do petka, 5. 4. 2019.

 

Lokalne Ajdovščina

#turizem, #vipavska dolina

Kolofon