Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vipavska dolina navdušila likovne ustvarjalce iz osmih držav

Ob robu letošnjega bienala Castre se je odvijal tudi tridnevni 15. mednarodni extempore Vipavski Križ. Tokrat so likovni ustvarjalci iz osmih držav poleg Vipavskega Križa obiskali tudi Vipavo, vsi skupaj pa so v en glas zatrjevali, da je slikovita Vipavska dolina odlična destinacija tudi za umetniško izražanje.

Zadnja leta mednarodno likovno druženje umetnikov v Vipavskem Križu dobiva novo podobo. Sočasno, z uradno otvoritvijo razstave mednarodnega festivala akvarela Castra 2019, se je že tretje leto zapored v Vipavskem Križu, med 23. in 25. avgustom, »zgodil« mednarodni ekstempore akvarelistov s pisano mednarodno udeležbo. Letošnji ekstempore je prerastel v pravi tridnevni mednarodni festival akvarela, saj je bilo tokratno prizorišče, poleg Vipavskega Križa, tudi Vipava.

Likovni ustvarjalci v Vipavi

Dober glas seže daleč, tudi na tuje kontinente. In prav to se dogaja Castri. Slikovita Vipavska dolina s svojo arhitekturo, kulturo, naravo in seveda vrhunsko organiziranim mednarodnim festivalom akvarela Castra, postaja zaželena destinacija, ne samo za sodelovanje na razstavi v Lokarjevi galeriji, temveč tudi za večdnevno ustvarjalno druženje s kolegi pa tudi za odkrivanje lepot naše doline.

ex tempore v Vipavskem Križu

Na letošnjem ekstemporu so ustvarjali Claudia Delgadillo iz Bolivije, Magdalena Kalieva iz Bolgarije, Gudovskis in Joana Lukiene iz Latvije, Elvira Kristel Peña Trujillo iz Mehike, Eve Mazur iz Poljske, Boris Arutjunjan, Diana Akhmetzyanova, Ekaterina Shilayeva, Elena Muravyeva, Irina Pavlova in Julia Aksenova iz Rusije, Iliya Berlusov iz Ukrajine ter Ana Kogoj, Ana Vidmar, Blanka Božič, Damijan Finc, Silva Copič, Damjana Plešnar, Marta Frei, Jakob Klemenčič, Janez Ovsec, Janez Slabe, Lara Kobal, Lucijan Bratuš, Petar Lazarević, Silvana Lautar, Vinko Bogataj, Slobodan Milojević, Roman Planko in Zora Završnik Črnologar iz Slovenije.

Likovni ustvarjalci navdušeni nad slikovito Vipavsko dolino

Lokalne Ajdovščina

#turizem, #vipavska dolina, #kultura, #razstava, #vipavskikriž, #umetnost

Kolofon