Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prvi poraz Primorja in prva zmaga za Boreas

Kljub reprezentančnemu premoru, nogometaši v nižjih ligah ne počivajo. Ajdovsko Primorje je v soboto gostovalo na Bledu in doživelo boleč poraz, domačini so bili boljši s kar 4:0. Več veselja je bilo v taboru Boreasov, ki so svoj premierni ligaški nastop zaključili z zmago na gostovanju v Postojni. Ajdovske nogometašice so izgubile proti Koprčankam.

Nogometaši ajdovskega Primorja so odlično štartali v novo sezono 3SNL-Zahod. Tri prepričljive zmage, osem doseženih golov in le en prejet, so bili razlog, da so se navijači po tihem že spogledovali z napredovanjem v drugo ligo. A sobotno gostovanje na Bledu je prineslo streznitev in potrditev, da je potrebno vsakega tekmeca vzeti še kako resno. Da na Bledu znajo igrati nogomet je jasno, saj je bila ekipa Bled Hirter v prejšnji sezoni prvak 3SNL-Center, v dodatnih kvalifikacijah za vstop v drugo ligo, pa je bila za las prekratka proti Dravograjčanom.

Okrog 100 gledalcev je prvi zadetek videlo že 20. minuti srečanje, ko je enajstmetrovko za domače uspešno realiziral Stanko. Le pet minut kasneje pa je bil uspešen še Remškar in domači so vodili z 2:0. Odgovora Primorja ni bilo, napredka v igri niso prinesle niti menjave, ki jih je opravil trener Komac. V 70. minuti je domače vodstvo ponovno še povišal Stanko, kmalu zatem pa je tekmo dokončno zapečatil Potočnik. Primorje je tako doživelo prvi poraz v sezoni, priložnost za popravni izpit pa bo že v soboto, 14. septembra, ko na Mestni stadion v Ajdovščino prihaja ekipa Žiri.

ND Primorje Ajdovščina

Mnogo bolj zadovoljni po tekmi, pa so bili igralci Boreas Ajdovščine. Novoustanovljeni klub je začel sezono v Enotni primorski ligi, ki jih letos šteje 12 ekip. Za začetek je fante čakalo gostovanje v Postojni in končalo se je sanjsko, z zmago 1:2. Matija Simčič je domačo mrežo načel v 54. minuti, zmago pa je Ajdovcem zagotovil Matija Šen, pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom. Tudi Boreas bo prihodnjo soboto igral doma, tekmec bo ekipa Plame iz Podgrada.

Ajdovske nogometašice so gostovale v Kopru. Domačinke so potrdile primat na Primorskem in zmagale z 7:0. To je bil tretji letošnji poaz Ajdovk, ki še vedno ostajajo brez doseženega zadetka. Punce bodo v nedeljo, na domačem igrišču, gostile ekipo ŽNK Radomlje.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon