Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vlog: Ajdovski Incom je zmagovalec slovenskega izvoza

Časnik Finance je skupaj s strokovno komisijo že peto leto zapored izbiral najboljše izvozno podjetje v Sloveniji, ki svojo rast in uspeh na tujih trgih gradi na razvoju novih inovativnih izdelkov, tesnemu sodelovanju s kupci in distributerji, razvoju lastne blagovne znamke, vstopanju na nove trge in pridobivanju novih kupcev. Letošnji zmagovalec je ajdovski Incom. Čestitke.

Prejšnjo teden so na 6. konferenci slovenskih izvoznikov razglasili glavnega zmagovalca slovenskega izvoza, to je ajdovsko podjetje Incom, ki raste pod taktirko Andreja Slokarja. Podjetje je strokovno komisijo prepričalo zaradi rasti in uspeha, razvoja novih inovativnih izdelkih, tesnim sodelovanjem s kupci in distributerji, razvoja lastne blagovne znamke, vstopanju na nove trge in pridobivanju novih kupcev.

Družinsko podjetje Incom iz Ajdovščine razvija, proizvaja in prodaja sladoled. Podjetje je v lanskem letu ustvarilo prihodke v višini 57 milijonov evrov, čisti poslovni izid je znašal 3,02 milijona evrov. Na tujih trgih podjetje ustvari 90 odstotkov prihodkov. Lani so z izvozom ustvarili 50 milijonov evrov prihodkov, letos planirajo 60 milijonov.

Intervju z Andrejem Slokarjem najdete na TEJ POVEZAVI, krajši videoprispevek o podjetju Incom pa na spodnji povezavi. Vabljeni k ogledu.

 

* Vir: Finance

* Naslovna fotografija: Jure Makovec

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #vlog

Kolofon