Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašice Mlinotesta na vrhu prvoligaške lestvice

V soboto sta bili na delu tudi ajdovski rokometni ekipi. Članice ŽRK Mlinotesta so odlično odigrale na gostovanju v Novem Mestu in zmagale z 24:27. S porazom pa so novo sezono začeli ajdovski rokometaši, ki so na domačih tleh priznali premoč Pomurju. Končni izid je bil 23:27.

Ajdovske rokometašice tudi po tekmi v Novem Mestu ostajajo brez poraza in so trenutno na samem vrhu prve slovenske rokometne lige za ženske. V soboto so zasluženo zmagale, potem ko so večino dela opravile že v prvem polčasu, ki so ga dobile za 7 golov. Domače igralke so bile v obrambi preveč statične, kar je bila voda na mlin Ajdovkam, ki so tako dosegale lahke gole. Na odmor so odšle s prednostjo 8:15.  Drugi polčas so domačinke odigrale bolje, vendar je bila razlika v kakovosti vseeno prevelika za preobrat. Novomeščanke so se v zaključku tekme sicer približale na le dva zadetka prednosti, a sta nato Maja Svetik in Nuša Fegic z goloma v pravem trenutku, odločili srečanje.

Dominika Mrmolja in Tina Benčina sta bili s sedmimi goli najboljši strelki, dva manj pa je prispevala Maja Svetik. Znova je svoje delo odlično opravila tudi vratarka Aleksandra Petrukhina. Sledi domače srečanje proti Litiji, v soboto, 19. oktobra, ob 20. uri.

Fotografija: RK Pomurje

Novo sezono pa so s porazom odprli ajdovski člani. Selitev v drugo ligo je bila velik udarec za klub, saj je moštvo izgubilo kar devet igralcev iz prejšnje sezone. A tisti, ki so ostali, so v soboto pokazali kako se bori za barve svojega kluba. V Ajdovščino je prišla favorizirana ekipa Pomurja a se je morala za zmago pošteno potruditi, obenem pa je imela precej pomoči v sodniškem dvojcu. Prav sodniške napake so bile morda odločilne za poraz domačih z 23:27, precej negodovanja nad njimi pa je bilo tudi na tribunah ajdovskih Polic.

V začetku prvega polčasa sta se ekipi izmenjevali v vodstvu do rezultat 4:4. V tem času so si domači s precej grobo igro prislužili že 2 izključitvi za 2 minuti. V 15. minuti so domači imeli že 8 minut izključitev in zaostanek 7:9. Do konca prvega polčasa so gostje iz Murske Sobote svojo prednost povišali na dokaj visokih 12:17. V 24. minuti je pri domačih zaradi treh izključitev moral na klop Jani Svetik.  

Začetek drugega polčasa je pripadel domačim, ki so po 10. minutah igre v drugem polčasu zmanjšali zaostanek na zgolj 17:18. Domači so izid tudi izenačili na 18 in 19, vendar so po rdečem kartonu Korena gostje zadeli 2-krat zapored in v 46. minuti povedli z 19:21. V 50. minuti je bila prednost še vedno 2 zadetka. Na žalost domačih pa od 53. minute in rezultata 23:24 Ajdovci več niso zadeli do konca tekme. Na drugi strani so rokometaši Pomurja zadeli 3 zadetke in se veseli zmage z 23:27. Omeniti velja še izključitev na klopi Ajdovščine v 50. minuti, ko se je lomil rezultat. Pri domačih sta največ zadetkov dosegla Domen Pelicon in Janez Koren, k ista zdela po 6 zadetkov. V prihodnjem krogu bodo Ajdovci gostovali pri ekipi Cerklje.

 

* Naslovna fotografija: ŽRK Mlinotest

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon