Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kolumna: Sam s psom

Na kratko? Moški si želijo vse, česar doma nimajo. Samske ženske smo zanje nezanimive. Take, ki pokažejo jasno zanimanje ali se odzovejo na flirt še manj. Oni bi tiste, ki so v vezi, da ne bi preveč pritiskale in želele resni status. Zakaj smo samske največkrat samske in kje so tisti prav tako osamljeni moški, mi ni povsem jasno.

Pisal mi je, na daleč dvoril, se zanimal zame, jaz pa sem ga najprej pobarala po statusu. Rekel je, da je sam s psom, na fotografiji neke znanke, pa sem ga videla v objemu druge ženske, za katero sem naposled slišala, da sta par že nekaj časa.

Moški so lovci, ženske srnjad ali kako že? Čeprav danes zelene uniforme niso moderne, divjadi še manj. Divji smo pa na drugi strani lahko le zase.

Kako? Vsak samski moški, ko zapre oči, si predstavlja postavno blondinko z zavidljivim dekoltejem, jebivetrsko naravo in divjim srcem. Skoraj vsi moški, ki počivajo na kavču, želijo imeti pridno gospodinjo, ljubečo mamo svojih otrok, ki se v spalnici prelevi v barsko plesalko z apetitom neodkrite najstnice. Tako pravijo tiste vezane a ne zvezane.

Na kratko? Moški si želijo vse, česar doma nimajo. Samske ženske smo zanje nezanimive. Take, ki pokažejo jasno zanimanje ali se odzovejo na flirt še manj. Oni bi tiste, ki so v vezi, da ne bi preveč pritiskale in želele resni status. Zakaj smo samske največkrat samske in kje so tisti prav tako osamljeni moški, mi ni povsem jasno. Najprej si mu zanimiva, se zapališ nazaj. Pošlje fotografijo svojega telesa, nekaj odkriješ tudi ti. Se dobita in potem odgovorov ni več. Ok, razumem. Mu nisi sedla. Barva las nima pravega tona. Je mislil, da sem bolj suha, čeprav fotografij nisem popravljala. Sem pogovorno bila preveč zagreta ali premalo? Ampak zakaj ne bi mogla biti jaz preprosto jaz. Zakaj ženske običajno med ličenjem in oblačenje razmišljamo bolj o tem, kaj bo njemu všeč? Ravno toliko, da ne gremo guglat, kateri šport ga zanima. Si kupit navijaški šal nogometnega kluba, za katerega bi umrl. Skorajda se dobrikamo prijateljem samo zato, da bi nas požegnali, saj predobro vemo, kakšno vlogo imajo v življenju samskega moškega. Pozabimo na gledališče, ker nad njim viha nos. Klasična glasba tone v pozabo, ker on že ne bo poslušal tega cviljenja. In pristaneš tam, kjer več ne veš kaj je všeč tebi in kaj si želiš sama.

Ampak, če po prvem zmenku ni ničesar več, on ni ded. Ne napiše v stilu: “Hvala za snidenje, ampak iskreno, nisi moj tip.” Opcija B: “Krasna si, ampak premislil sem si.” C: “Prvi zmenek je bil zadnji.” No, zakaj je to tako težko. Zakaj se je treba delati norca iz babe, ker si misliš halo?! Kaj mu je telefon padel v WC? Mu ga je vzela mama, ker na nedeljskem kosilu ni poslušal njenih prigod iz upokojenskega izleta? Zijaš v ekran in čakaš. Potem iz sebe briješ norca in pošlješ sporočilo še enkrat, ker predvidevaš, da so prejšnjih nekaj besed prestregli vesoljci. In spet nič. Vse to skupaj do trenutka, ko si končno rečeš, da s tabo ni prav nič narobe in da si bila na kavici preprosto z osebo, ki nima jajc. Ajde, za eno samo sporočilo zadostujejo tudi jajčka. In če ni niti teh, potem je tako še najbolje. Da se kratka zgodba sploh ni nadaljevala. Grenki okus pa brez težav poplakneš z gin tonikom ali dvema.

Dandanes imajo laži krajše noge, kot včasih. Mreženje preko socialnih omrežjih omogoča povezovanje, biti ne le na tekočem, temveč ponuja tudi sporočila, ki so nujna in ti jih oseba ni razkrila. Ne, da bi posebej kaj ali koga iskal, najdeš tistega vezanega, ki te je osvajal v objemu svoje drage.

Ta moški je bil resda v času dopisovanja sam s psom. Lahko bi rekli, da niti ni lagal. Saj, če smo povsem natančni, on je bil sam na svojem kavču in mobitelom, njegova ženska pa fizično odsotna.

 

* Kolumna je bila prvotno objavljena v tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina

Katja Kralj

#kolumna

Kolofon