Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V poštne nabiralnike je prišla tretja tiskana izdaja Lokalnih Ajdovščina

Danes ali pa v naslednjih dneh boste občani in občanke Ajdovščine, v poštne nabiralnike prejeli tretjo tiskano izdajo Lokalnih Ajdovščina. Le ta prinaša kup zanimivih vsebin, intervjuje, kolumne in predstavitve posameznikov in podjetij. Tokrat posvečena delu in tistim, ki delajo. Vabljeni k branju.

Malce več kot leto dni po prvi tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina vas v poštnih nabiralnikih čaka že tretja številka. Tokrat vam v branje ponuja intervju s priznanim fotografom, z direktorjem enega največjih ajdovskih zaposlovalcev, z vrhunskim glasbenikom in z duhovnikom. Tudi tokrat revijo obogatujejo številne kolumne in razmišljanja, kar precej prostora pa so tokrat prejeli tisti, ki delajo in tako skrbijo, da je ajdovsko gospodarstvo v razvoju. Vse skupaj zato, ker je pred vrati že tretja Incastra, dan ajdovskega gospodarstva. Prvič bo svojo stojnico na tem dogodku imel tudi Zavod Disisdis, ki je izdajatelj medija Lokalne Ajdovščina, po novem pa tudi ponudnik grafičnih in oblikovalskih storitev. Se vidimo v soboto na ajdovskem letališču, do takrat pa veselo branje.

UVODNIK:

Všečkaj to objavo, če se ne strinjaš, da država odpiše 29 milijonov dolga družini Janković. Deli ta tvit, če si proti požarom v Amazonskem pragozdu. Označi tri prijatelje in kužki ne bodo lačni. Tako po novem rešujemo težave in zagate, pa naj bodo lokalnega ali svetovnega izvora. Škoda le, ker nam všečki in deljenja še položnic ne plačajo. Če ta objava doseže tisoč všečkov, bo vaš račun za elektriko plačan. Kako lepo se sliši. No, žal za plačilo položnic še vedno potrebujemo službo, kjer moramo delati, zato, da si pošteno prislužimo plačo. V resnici je delo naša rešilna bilka. Samo s trdim delom bomo rešili probleme in ustvarili boljšo prihodnost.

Brez dela ni jela. Delo krepi človeka. Tisti, ki ničesar ne delajo, se nikdar ne zmotijo. Takšni in podobni pregovori so bili nekoč del vsakdana. Zanimivo, da lajki in šeranje (še) nimajo svojih pregovorov. Npr. Kdor drugemu ne lajka, sam brez šeranja ostane. Ali kaj podobnega. Zdi se, kot da marljivost izgublja svoj ugled. A vseeno ostaja ena izmed naših esencialnih vrednot. Koliko všečkov si zasluži?

Pred vami je tretja tiskana izdaja Lokalnih Ajdovščina. Tokrat posvečena, kot ste že ugotovili, delu in predvsem posameznikom, ki delajo in ustvarjajo delo drugim. Vsak izmed njih je uspešen na svojem področju, mnogi skrbijo, da ima službo čim več ljudi. Nekateri delajo s svojimi rokami, drugi s svojimi mislimi. Mnogi se bodo predstavili na letošnji Incastri, dnevu ajdovskega gospodarstva. Dogodek, ki dokazuje, da v ajdovski občini znamo in zmoremo. In prav pred letom dni, ob istem dogodku, je luč sveta ugledala naša prva tiskana izdaja. Morda bo kdo rekel:"Šele tretja številka v enem letu?!" A za to, da v rokah držite ta izvod, je bilo potrebnega precej napora in odrekanj majhne skupine ljudi, z zelo omejenimi sredstvi.

Delo je včasih težko in naporno. Veseli smo, ko je delo naš hobi in zabava. Vsekakor pa je motor, ki ta svet poganja naprej. S pridnimi rokami si ustvarjamo življenje, vzgajamo otroke in se razvijamo. Konec koncev je tudi za to, da imamo danes drug drugemu možnost podarjati všečke, nekdo moral precej migati.

Bodite ustvarjalni. Pridno delajte in morda bo država nekoč tudi vam odpisala 29 milijonov dolga. Če ne, pa vam še vedno ostane delo - na sebi.

Matjaž Jazbar - odgovorni urednik


 

 

Lokalne Ajdovščina

#kolumna, #ajdovščina, #novice, #gospodarstvo

Kolofon