Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Petra Šinigoj: »Ljudje radi ostajajo pri nas in le redki se odločijo menjati službo«

Govorili smo s Petro Šinigoj, direktorico podjetja Saop d.o.o. iz Šempetra. V Vipavski dolini deluje eno največjih podjetij, ki razvija lastne računovodske programe. Tudi take, s katerimi računovodje obračunajo naše plače. Ker nas je zanimalo, kdo so ljudje, ki ustvarjajo take programe, smo jih obiskali.

Če razumemo, da je računovodstvo del vsakega podjetja, lahko rečemo, da je Saop vmešan v skoraj vsak posel, ali kot nam je v smehu zaupala direktorica Petra Šinigoj: »Res smo skoraj povsod. Najdete nas tudi v žlički sladoleda.« Njihove programe uporablja namreč tudi ajdovsko sladoledno podjetje Incom.

Govorimo o podjetju Saop d.o.o., ki že več kot tri desetletja, brez poslovne ošabnosti, raste v Šempetru. Svoje poslovne enote imajo še v Ljubljani in Mariboru ter na Hrvaškem in v Srbiji.

Ob vstopu v stavbo nas je presenetilo sproščeno vzdušje in nasmejani zaposleni. »Ljudje radi ostajajo pri nas in le redki se odločijo menjati službo,« nam je pojasnila direktorica. Po njenih besedah kar polovica zaposlenih vztraja že več kot deset let, mnogi pa so prišli že pred dvajsetimi leti in se tukaj počutijo kot doma. »Tudi jaz sem tukaj že več kot 20 let in začela sem kot študentka,« je dejala mladostna sogovornica.

Podjetje s certifikatom Družini prijazno podjetje

Pridobljen certifikat Družini prijazno podjetje, katerega nosilci so že sedmo leto, daje zaposlenim možnosti, da usklajujejo delovne in zasebne obveznosti. »Certifikat ni namenjen le tistim z otroki, temveč vsem zaposlenim,« je pripomnila direktorica. Vsi, ki jim to delovni proces dopušča, imajo možnost dela od doma in fleksibilni delovni čas. »So pa še ostali ukrepi, ki jih zaposleni redno koristijo«, smo še izvedeli.

Ob omembi certifikata je pogovor nanesel na prvošolčke in njihov prvi šolski dan. Letos je bilo zopet veliko govora o tem. Na Saopu staršem omogočajo dodaten dan plačanega dopusta, saj se zavedajo, da je prvi šolski dan enako vznemirljiv za starše in za otroke. Ker se pogovor še naprej vrti okoli otrok, nas presenetijo z dejstvom, da vsako poletje organizirajo teden brezplačnega varstva za otroke do 12. leta starosti. Otroke lahko starši do konca delovnika prepustijo ustvarjalni ekipi. Letos je bil program še posebej zanimiv, saj so otroci spoznavali poklice – gostili so vojaškega pilota, pisateljico, obiskali so gasilce ...

Druženje je pomemben element sodelovanja

Med našim obiskom so potekale priprave na tradicionalni Saopov piknik, na katerem se družijo zaposleni iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. »Internih dogodkov ne jemljemo kot nekaj samoumevnega. Svojim sodelavcem želimo ponuditi najboljše, zato ničesar ne prepuščamo naključju

V podjetju si ne morejo privoščiti nezadovoljnih zaposlenih, saj se to lahko hitro odrazi pri odnosu do naročnikov. »Na trgu smo že 32 let in imamo več kot 30.000 uporabnikov. Skoraj vsak zaposleni je v stiku z naročniki in ne predstavljam si, da bi imeli nemotivirane zaposlene, ki komunicirajo površno ali brezosebno, zato so taka druženja pomembna«, je pogovor zaključila direktorica.

Ko odhajamo iz stavbe, v kateri Saopejevci razvijajo programa iCenter in Minimax, v mislih še vedno presenečeno ugotavljamo, kako motivirani morajo biti vodje in zaposleni, da vzdržujejo dobro vzdušje in odlične delovne pogoje. Čeprav gre za podjetje, o katerem mediji ne govorimo veliko, bomo o njihovih sodobnih pristopih z veseljem še kaj napisali.

 

* Intervju je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Lokalnih Ajdovščina.

Lokalne Ajdovščina

#intervju, #gospodarstvo

Kolofon