Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Podpora lokalnemu okolju

Delovanje Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina temelji k podpori lokalnemu okolju. LAS Vipavska dolina je objavil dva javna poziva za izbor standardnih in manjših projektov sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ukrep LEADER.. SPOT svetovanje GORIŠKA organizira aktualno delavnico e - bolniški list, saj bodo papirnate bolniške liste zamenjali elektronski. Osvežili smo nov katalog spominkov Vipavske doline in prejeli prvo priznanje »CAF začetnik« za odličnost v javnem sektorju.

OBJAVA DVEH JAVNIH POZIVOV LAS VIPAVSKA DOLINA

Z veseljem z vami delimo novico o objavi dveh javnih pozivov LAS Vipavska dolina za izbor standardnih in manjših projektov za sofinanciranje iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ukrep LEADER. Projekti se lahko izvajajo na celotnem območju LAS Vipavska dolina. Poziva sta objavljena z vso dokumentacijo na spletni strani LAS Vipavska dolina: 2. Javni poziv LAS Vipavska dolina za izbor standardnih projektov za sofinanciranje iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ukrep LEADER in 3. Javni poziv LAS Vipavska dolina za izbor manjših projektov za sofinanciranje iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja ukrep LEADER.

Namen obeh pozivov je izbor projektov, katerih rezultati prispevajo k uresničevanju razvojnih ciljev iz Strategije lokalnega razvoja na območju občin Ajdovščina in Vipava v programskem obdobju 2014 - 2020 in sofinanciranje njihovih stroškov. Predmet javnega poziva je dodelitev nepovratnih sredstev na podlagi Odločbe MKGP iz naslova podukrepa 19.2 »Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost« za sofinanciranje upravičenih stroškov, ki nastanejo pri izvajanju posameznih operacij na območju LAS Vipavska dolina.

Rok za oddajo vlog za oba poziva je 27. 3. 2020.

Vodilni partner LAS pripravlja tudi informativno delavnico o objavljenem javnem pozivu, ki bo potekala v torek, 21. 1. 2020 ob 16:00 v veliki sejni sobi OOZ Ajdovščina. Na tej povezavi najdete več informacij tudi o možnosti osebnih svetovanj glede projektnih predlogov, potencialnih za kandidaturo na javnih pozivih in možnostih dodatnih pojasnil.

Logotipi<br />
Vir:  Regijska razvojna agencija ROD<br />
<br />
<br />

 

PAPIRNATE BODO ZAMENJALI ELEKTRONSKI

Od februarja zdravniki ne bodo več tiskali bolniških listov. Papirnate bolniške liste bodo zamenjali elektronski. Na drugi strani pa delodajalcu ne bo več potrebno čakati, da mu bo delavec prinesel bolniški list, ampak ga bo za svoje delavce prevzel sam. Obenem pa na ZZZS pričakujejo, da se bo s časom zmanjšalo število obiskov zavarovancev v ambulantah, saj jim zgolj zaradi pridobitve bolniškega lista ne bo treba obiskati zdravnika, če bo ta ocenil, da pregled ob koncu bolniškega dopusta ni potreben.

Z uvedbo eBol FURSu tudi ne bo več potrebno ročno izpolnjevati podatkov o osnovi za nadomestilo plače za zavarovane osebe, ki so sami zavezanci za plačilo prispevkov (s.p.ji, družbeniki, ipd.). Le-ti bodo na ZZZS vložili le vlogo za izplačilo nadomestila plače. Poenostavljen bo tudi obračun prispevkov za socialno varnost, saj bo pred izpolnjen obračun na portalu eDavki še bolj celovit.

Več o e-bolniških listih boste izvedeli na delavnici, ki jo organiziramo v okviru SPOT svetovanje GORIŠKA v torek, 21. 1. 2020 ob 13.00 uri na Območno-obrtni podjetniški zbornici Ajdovščina.

E- bolniški list<br />
Vir: Svet 24 (novice.svet24.si)

ODSEV NAJLEPŠIH TRENUTKOV V NAŠI DOLINI

Vipavska dolina je že na prvi pogled posebna, zelena in prijazna. Ko se prepustimo njenim čarom, navduši z okusi, zgodbami in brezmejnimi možnostmi odkrivanja drugačnih lepot. Nekatere bo ob potepanju ali športnih izzivih najbolj očarala pokrajina, druge bo povsem prevzelo obilje kulinaričnih in vinskih doživetij. Za vse imamo pravi spominek, droben odsev najlepših trenutkov v naši dolini.

Na Regijski razvojni agenciji ROD Ajdovščina smo posodobili katalog spominkov, ki še vedno vsebuje raznoliko kolekcijo HEDONIST ter kolekcijo za AKTIVNE. Na novo smo dodali kolekcijo Voda iz izvira, ki poudarja pomen bogastva dostopne čiste vode s steklenico za vodo, saj je pomembno, da je vir življenja vedno pri roki.

Dodali smo tudi kolekcijo za Zapis vaših spominov z lično oblikovanim kemičnim svinčnikom ter navadnim svinčnikom in beležnico Vipavske doline. Kolekcijo Hedonist sta dopolnili dve majici za vinske navdušence (»I love Zelen in »I love Pinela«), ter domači marmeladi z okusom breskve in cimbure, saj nam Vipavska dolina omogoča razkošje izjemno okusnih sadežev. Ker pa najslajše dobrote uživamo v majhnih grižljajih smo kolekcijo dovršili z leseno desko za rezanje in kuhinjskimi dodatki, ki vsebujejo kuhinjsko krpo, košarico za kruh ter nakupovalno torbo.

Tudi ko zapiha močna burja, moramo biti pripravljeni, zato smo kolekcijo aktivni dopolnili s kapo za adrenalinske podvige in kapo s šiltom. Več informacij o prodajnih mestih in spominkih iz kataloga najdete tukaj.

Spominki Vipavske doline<br />
Vir: Regijska razvojna agencija ROD

PRVO PRIZNANJE K ODLIČNOSTI

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina se je leta 2019 priključila modelu CAF (CAF – Common Assessment Framework), ki omogoča skupni ocenjevalni okvir v javnem sektorju. S tem želimo narediti odločilen korak v smeri poslovne odličnosti in obenem uvesti kulturo odličnosti v našo organizacijo.

Model CAF predstavlja orodje, ki ga organizacije v javnem sektorju po vsej Evropi lahko enostavno uporabljajo kot pripomoček pri uporabi tehnik za obvladovanje kakovosti, da bi izboljšale svoje delovanje. V prejšnjem letu smo pripravili akcijski načrt in samooceno organizacije ter usposobili skupino za kakovost, ki je nastala znotraj agencije.

V četrtek 16. 1. 2020 smo prejeli priznanje "CAF začetnik" za skupni ocenjevalni okvir organizacije javnega sektorja, ki nam ga je podelil minister za Rudi Medved iz Ministerstva za javno upravo. V strukturo modela CAF so vgrajena temeljna načela odličnosti, ki pokrivajo vse vidike upravljanja organizacije tako, da jo sčasoma pripeljejo do višje stopnje zrelosti.

Končni cilj modela CAF je prispevati k dobremu upravljanju ter povezanosti vseh sestavnih elementov, ki naj vzajemno vplivajo drug na drugega in posledično omogočajo organizaciji izboljšanje in neprestan razvoj.

Priznanje CAF začetnik<br />
Vir: Regijska razvojna agencija ROD

AKTUALNI RAZPISI

Novi nacionalni razpisi, ki smo jih izbrali za lokalno okolje, so na voljo na spletni strani Regijske razvojne agencije ROD.

 

* Preberite tudi: 20 let Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina

 

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #gospodarstvo, #turizem, #vipavska dolina, #ROD

Kolofon