Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dijaška ustvarjalnost na ogled v Galeriji Hiša mladih v Ajdovščini

V sredo so v ajdovski Galeriji Hiša mladh odprli zanimivo likovno razstavo z naslovom 2K20. Z njo se tradicionalno predstavljajo dijaki 4. letnikov umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica. Razstava bo na ogled do 31. marca 2020. Vabljeni k ogledu.

V sredo, 5. februarja, je ajdovska Galerija Hiša mladih gostila odprtje zanimive razstave likovnih del dijakov in dijakinj 4. letnika umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica. Dijaška ustvarjalnost presega šolski okvir, zato so se dijaki umetniške gimnazije likovne smeri Gimnazije Nova Gorica že pred leti povezali z ajdovskim mladinskim kulturnim centrom, kjer enkrat letno predstavijo svoja dela na ogled. Na razstavi predstavijo tisti del lastne likovne produkcije, ki nastaja izven pouka. Program umetniške gimnazije likovne smeri je široko zasnovan v želji, da spoznajo čim več različnih področij likovne ustvarjalnosti, tehnik in načinov izražanja, znotraj teh pa dijake profesorji v obliki individualnega dela usmerjajo, naj sledijo svojim interesom in lastnemu izrazu, kar se še posebej vidi v delih, ki jih tokrat postavljajo na ogled.

2K20

Ta temeljijo na znanju, ki so ga prejeli v šoli, hkrati pa so del njihovih lastnih ustvarjalnih svetov. Razstava,  tokrat nosi naslov 2K20 in  obsega dela s področja slikarstva ter risbe. Svoja dela so na ogled postavili: Sara Ambrož, Isabel Češljar, Lana Kosovel, Karin Likar, Nika Markič, Kristina Predan, Gaja Rejc in Tamara Toskova. Razstava bo na ogled do 31.marca 2020. Vabljeni k ogledu. 

IMG 6870IMG 6872IMG 6871

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #kultura, #razstava, #mladi, #umetnost

Kolofon