Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovščina si pomaga!

V teh ne ravno najboljših časih je vsaka pomoč več kot dobrodošla. Zato na spletnem portalu Lokalne Ajdovščina začenjamo akcijo »Ajdovščina si pomaga« . Ponujamo brezplačen medijski prostor vsakemu posamezniku, organizaciji ali podjetju, ki v teh koronačasih nudi kakršnokoli pomoč drugemu. Vse vrste pomoči objavljamo v spodnjih vrsticah.

Stvar je zelo enostavna. Na elektronski naslov INFO@LOKALNE-AJDOVSCINA.SI nam pošljite kratek opis vaše dejavnosti, oziroma vrste pomoči, ki jo nudite ali opravljate v teh dnevih. Ne pozabite tudi na kontaktne naslove. Lahko ste posameznik, društvo, podjetje, organizacija, karkoli ... Vse poslane predloge bomo sproti objavljali v spodnjih vrsticah. Akcija »Ajdovščina si pomaga« je na voljo tudi samostojnim podjetnikom in drugim gospodarskim subjektom, ki v teh dneh svoje storitve ponujajo prilagojene času v katerem se nahajamo. Seveda v tej akciji občinske meje niso tako zelo pomembne. Ostanite zdravi in naj naša akcija traja čim manj časa.

*

Na voljo sta dve kontaktni telefonski številki za pomoč občankam in občanom. Številki delujeta 24 ur na dan – 041 442 701 in 030 710 858. Vzpostavljena je tudi dodatna številka, namenjena prevzemu razkužil: 030 710 857 (med delavniki od 8. do 14. ure).

*

Pomoč osebam v duševni stiski:         

Pogovor s psihologom – Zdravstveni dom Ajdovščina 051 656 694 (7.00–15.00)

Pogovor v stiski -  Zavod Pelikan-Karitas 030 646 946     

Pogovor s psihoterapevtko -  Pluton Ajdovščina 031 417 244

Učna pomoč - Popoldan na Cesti 041 762 029

*

Čajnica in čokoladnica Erilo iz Ajdovščine vam dostavi domače sladice, piškote babice Nane, ročne izdelane čokoladne izdelke in čaje iz svoje ponudbe na dom.  Naročila sprejemajo na 041 636 791.

*

Na tej povezavi najdete vse ponudnike, ki vam pripeljejo pripravljeno hrano na dom ali pa na delovno mesto.

*

Podjetje za razvoz kurilnega olja Švagelj d.o.o. iz Sežane v teh težjih časih ponuja razvoz kurilnega olja, brez stroškov dostave, ob plačilu s kartico, gotovino ali spletnemu plačilu. Telefon za naročila: 040 388 188 ali 031 309 094.

*

Društvo za psihosocialno pomoč in rehabilitacijo ljudi v stiski Pluton Ajdovščina, nudi pogovore ljudem, ki so v stiski. Če doživljate psihične stiske, tesnobo, panične napade, depresivna stanja pišite SMS na 031 417 244, da se dogovorite za pogovor s psihoterapevtko. Če imate težave zaradi prekomernega pitja, če vaš svojec prekomerno pije ali če ste kakorkoli prizadeti zaradi alkoholizma, pišite SMS na tel.: 040 709 966, da se dogovorite za pogovor s terapevtom.

*

Katarina Novak, študentka razrednega pouka na pedagoški fakulteti, lahko brezplačno pomaga pri učenju, seveda na daljavo. Predvsem prvi dve triadi, lahko tudi tretja. Kontakt lahko na facebook, mail: katarina.novak1999@gmail.com ali na telefon 051240902. Naprej se dogovorite kako in kaj.

*

Prošnja za pomoč družini, ki jim je v požaru zgorela hiša. Pomoč se zbira pri Karitas vipavske dekanije, Ajdovščina, Vipavska cesta 11 na TRR SI56 0475 1000 0867 279, sklic SI00 260320, namen: požar. Več na tej povezavi.

*

Pilonova galerija v Ajdovščini je zaradi ukrepov preprečevanja širjenja koronavirusa zaprta za javnost. A to še zdaleč ne pomeni, da miruje. Svojo dejavnost je galerija preselila na splet kjer obiskovalcem ponuja številne kulturne priložnosti. Na voljo odraslim in otrokom. Več na tej povezavi.

*

Marjetka Kete - MK-ustvarjanje iz blaga, šiva "domače" zaščitne maske. Maska je narejena iz materiala, ki ima teflonsko zaščito (odbije vodne kapljice, 63% bombaž / 35% poliester). Narejena je iz dveh slojev, med katerima se lahko vstavi še dodatni sloj, za dodatno zaščito. Trake tesno zavežemo na zadnjem delu glave (na sredini in pri vratu, in ne za ušesi). Maska ima na nosnem predelu tudi manjšo žičko, ki jo stisnemo pri nosu, zato da obstoji brez premikov pravilno na obrazu. Če bi potrebovali maske, ji pišite zasebno sporočilo.  Več na tej povezavi.

*

Na socialnem omrežju Facebook je ustanovljena skupina Mala tržnica Severne Primorske. Na njej lahko najdete in naročite kup zanimivih in svežih lokalnih dobrin, predvsem hrane. Podpirajmo lokalno, podpirajmo domače.

*

Silva Pavlin, svetovalka iz informativno-svetovalne pisarne zavoda Pelikan-Karitas je na voljo za pogovore, morda zgolj za ublažitev tesnobe in svetovanja. Dosegljiva je vsak dan. Njeni kontakti so sledeči: telefon: 030646946, e-mail: pelikan.ajdovscina@gmail.com, FB: Silva Pelikan, messenger: Silva Pelikan in po Skypu: Silva Pavlin (v torek 9.00-12.00 in v četrtek 16.00-20.00), ter po predhodnem dogovoru.

*

Trgovina MA-KO d.o.o. je zaprta. Nemoteno pa izvajajo nujen računalniški servis, povečali obseg pomoči na daljavo, za podjetja so pripravili posebne rešitve za delo zaposlenih na daljavo – od doma. V ta namen ponujajo tudi najem računalniške opreme. Kontakt: 053681110, 041682464 ali 041352645, info@ma-ko.si ali mako-slo@siol.net. Obiščite tudi njihovo spletno trgovino na www.ma-ko.si. Vse storitve Telekom Slovenije opravljajo izključno preko telefona. 051247271 (Polona) ali na elektronski pošti narocniska.razmerja@ma.ko.si

*

Podjetje Energija gas and power Slovenija  vsem novim in obstoječim poslovnim odjemalcem nudi možnost odloga plačila elektrike do 1. junija 2020. Za vse dodatne informacije jim pišite na info@e-nergia.si ali jih pokličite na 031 602 244.

*

Projekt Popoldan na Cesti ponuja svojim uporabnikom pomoč v obliki učne pomoči oz. šolskega dela, seveda na daljavo. Z njihovimi prostovoljci se lahko vaši otroci slišijo preko telefona ali preko različnih socialnih omrežjih. Če potrebujete tako vrsto pomoči jim prosim, čimprej javite na 041 762 029.

*

Lavričeva knjižnica Ajdovščina vas v v času, ko je knjižnica zaprta vabi, da izkoristite nekatere spletne storitve in vsebine, do katerih ste upravičeni kot član Lavričeve knjižnice Ajdovščina in večine drugih splošnih knjižnic po Sloveniji. Več na tej povezavi.

*

Ker so otroci v tem času doma in niso deležni konkretne šolske razlage, kar lahko nekaterim povzroča težave, Meta Krašna, ponuja (kot študentka matematike in tehnike na pedagoški fakulteti) brezplačno pomoč pri učenju osnovnošolske matematike in tehnike. Zaradi varnosti poteka prek klica, videoklica, maila, … Meta se bo potrudila vašemu otroku, kolikor je to mogoče prek računalnika, pomagati pri učenju. Lahko tudi le reši kakšno nalogo, preveri rešitve nalog ipd. Velja predvsem za otroke, katerih starši morajo tudi sedaj obvezno hoditi na delo in imajo tako manj časa za pomoč otrokom. Kontaktirate jo lahko preko zasebnega sporočila na Facebooku ali pa preko telefonske številke 040 661 597.

*

Osnovna šola Draga Bajca iz Vipave je pričela z dobrodelno aktivnostjo v okviru katere so odprli poseben sklad v katerega lahko vsakdo prispeva z namenom pomagati družinam učencev v stiski. TRR: SI56 0133 6603 0686 243, sklicna številka SI00 29238,  s pripisom: “Pomoč ob pandemiji korona virusa”. Več najdete na tej povezavi.

*

Družba Kurivo Gorica d.d. ima polnilnico plina v Ajdovščini. Plin polnijo v gospodinjske jeklenke, ki jih ima skoraj vsako gospodinjstvo. Njihova dostava na dom poteka nemoteno. Plin lahko naročite na brezplačni številki 080 2422. Jeklenko vam brezplačno dostavijo na dom.

*

Podjetje Su-sad je z letošnjim letom odprlo lokal s hitro hrano Fast Food EZO v Ajdovščini. Ponujajo dostavo hitre hrane ljudem na dom. Nudijo vse spodaj naštete produkte, naročila pa sprejemajo na telefonsko številko: 051 776 850. Na voljo od ponedeljka do sobote, med 11h in 20h. Izbirate lahko med: Kebab, hamburger, pleskavica, puran, maxi solate, falafel, cheeseburger, družinska pizza (50 cm), perutničke, medaljoni,… Poleg hrane pa je tukaj tudi pijača v 0,5 l plastenkah (cockta, coca-cola, fanta, bitter lemon, voda, ledeni čaj,…). Cene ostajajo enake kot so v lokalu.

*

Gostilna Podfarovž ponuja brezplačen topel obrok za socialno ogrožene osebe. Topel obrok naročite na telefonsko številko 040 638 470, da vam ga vnaprej pripravijo, vi pa ga prevzamete brez čakanja. Prosijo, da s seboj prinesete svojo embalažo. Možno je tudi naročilo toplega obroka za socialno ogrožene starejše osebe na območju Vipavske doline, ki ga ne morejo prevzeti v njihovi gostilni. Poskrbeli bodo za brezplačno dostavo le-tega. Ob naročilu sporočite naslov dostave, njihov dostavljalec bo hrano pustil pred vašimi vrati, brez osebnega stika.Topli obroki bodo razdeljeni in dostavljeni vsak dan med 12.00 in 14.00.

*

Podjetje Optispin d.o.o. iz Ajdovščine omogoča vsem ''Wajdovcem'' dostop do najboljše ponudbe za internet, televizijo in mobilno telefonijo - brezplačno. Preko rešitve optispin.net, si v trenutku izračunate kateri ponudnik je za vas najboljši in uredite storitve na daljavo.

*

Fizioterapevtka Urška Repič v teh koronačasih nudi pomoč ljudem, ki imajo lokomotorne težave (težave z gibanjem zaradi bolečin, po poškodbi, po operaciji, kronične težave - bolečine v hrbtu, išiasi, karpalni kanali...) v smislu informacij, nasvetov, kaj lahko zase naredijo sami, s čim bolečine omiliti, katere vaje so primerne za njihovo trenutno situacijo. Kontaktirate jo lahko na e-pošto: urska.repic@uredu.net ali preko telefona na 051 223 836 (od ponedeljka do petka, med 15.00 in 17.00). Vse dodatne iformacije so na voljo tudi na spletni strani uredu.net.

*

Ajdovska Picerija Šturje je v teh dneh še dodatno okrepila ponudbo hrane na dom in tako lahko izbirate vsakodnevno med številnimi obroki, ki vam jih dostavijo na domači prag. Najdete jih na telefonski številki 040 738 748.

*

Občanke in občani Ajdovščine in Vipave lahko naročite trgovsko blago na dom. Dostavo izvaja trgovina Mlinotest, naročila sprejemajo vsak dan od 9. do 15. ure prek brezplačne telefonske številke 080 29 22 ali preko e-pošte dostava@mlinotest.si. Cene dostavljenega blaga so enake, kot so v trgovini, kupljeno boste lahko poravnali tudi s kartico.

*

Dostavo suhih obrokov ter zdravil pomoči potrebnim izvajajo tudi na Rdečem križu Ajdovščina – pokličite: 051 430 722.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon