Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Delo v Zdravstvenem domu Ajdovščina poteka nemoteno

Egon Stopar, direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina, v teh dneh opravlja eno izmed naodgovornejših služb na Ajdovskem. V pogovoru nam je zagotovil, da delo v Zdravstvenih domovih Ajdovščina in Vipava poteka nemoteno, sprejeti so vsi možni preventivni ukrepi, zaposleni pa se resnično trudijo, da bi bilo težav čim manj. Tudi med uporabniki je čutiti precej razumevanja.

Ni lahko biti na čelu zdravstvenega doma v teh dneh. Potrebno je precej prilagajanja nastalim razmeram, usklajevanja, predvsem pa previdnosti. Na srečo je na Ajdovskem še precej mirno, potrejnih okužb z novim koronavirusom ni, zato delo v Ajdovščini in Vipavi zaenkrat poteka brez težav. Vsi zaposleni se resnično trudijo, da zagotavljajo nemoteno zdravstveno oskrbo tistim, ki jo potrebujo, pri tem pa uporabljajo vso potrebno zaščito. "Stanje je za zdaj pod nadzorom, ljudje upoštevajo priporočila in se držijo pravil." je v uvodu klepeta dejal Egon Stopar. In se obenem občanom in občankam opravičil za občasno preobremenjene telefonske linije, a v teh dneh je število klicov precej poskočilo, zato direkor naproša za malce potrpežljivosti.

Ostale službe pod okriljem Zdravstvenega doma potekajo kar se da normalno. "NMP poteka normalno, zdravstveno varstvo še naprej nemoteno zagotavljamo v domovih za ostarele, težav ni niti s pediatrijo, v Vipavi pa potekajo preventivna cepljenja otrok. Skušamo le čimbolj ločiti vse poti v zdravstvenih domovih, da se bolani in tisti, ki bi morda lahko bili okuženi z koronavirusom, ne morejo srečati."

Egon Stopar

Tudi Egon Stopar je potrdil novico, da trenutno na ajdovskem območju ni nikogar, čigar test bi bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom. A na to se vendarle ne gre zanašati, saj kot vemo, okužbo prenašajo tudi tiste osebe, ki so asimptomatične in nimajo nobenih znakov okužbe. "Testirali smo tudi vse uporabnike domov starejših občanov v Ajdovščini in Vipavi, pri katerih bi lahko sumili okužbo, vsi testi so bili negativni. Testiranja se sicer v Ajdovščini ne opravljajo več, celoten postopek poteka v šempetrski bolnišnici, kamor so na pomoč priskočili tudi ajdovski zdravniki."

Po besedah Stoparja je pod nadzorom tudi situacija z zaščitno opremo, le te je zaenkrat dovolj. "Na tem področju sicer redno sodelujemo s Civilno zaščito, a trenutno večjih težav ni. Zelo natančno smo popisali vse zaloge zaščitne opreme in stvar zaenkrat obvladujemo. Zaščito uporabljamo kar se da racionalno."

Direktor je ob obenem pohvalil  vse zaposlene v Zdravstvenih domovih Ajdovščina in Vipava ter tudi uporabnike, ki se držijo vseh pravil. "Res moram pohvaliti vse zaposlene, ki se v teh dneh resnično trudijo po najboljših močeh in upam, da to čutijo tudi uporabniki. Zahvala pa gre tudi njim, za upoštevanje vseh pravil in navodil. Čutiti je precej razumevanja."

 

* Preberite tudi: Dodatni preventivni ukrepi v Zdravstvenem domu Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon