Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Mlinotestu delajo s polno paro

Proizvodnja v ajdovskem Mlinotestu v teh dneh poteka še vedno skoraj nemoteno. Podjetje ima na zalogi tudi dovolj surovin, težave so le zamude pri dostavi embalaže iz tujine. Delo v podjetju so seveda prilagodili razmeram, v prozvodnji pa so uvedli številne preventivne ukrepe, poročajo Primorske novice.

V teh dneh se lepo kaže, kako pomembno je, da imamo v občini močno živilsko predelovalno podjetje, saj nam zagotavlja dnevno sveže proizvode, obenem pa nudi tudi neke vrste psihološko varnost. Seveda so odgovorni v podjetju delo prilagodili novim razmeram. Režijski delavci večinoma delajo na daljavo, od doma. V proizvodnji, ki dela s polno paro, pa so sprejeli  vrsto preventivnih ukrepov, obvezne maske in rokavice, omejeno gibanje, dodatno razkuževanje rok in opreme in podobno. "Kljub vsemu nas zelo skrbi za naše zaposlene. Težko je, kjer so delovna mesta skupaj, v istem prostoru. Seveda jih razporedimo in oddaljimo drug od drugega, kolikor je mogoče" je za Primorske novice, situacijo opisal prvi mož Mlinotesta, Danilo Kobal.

Danilo Kobal, direktor podjetja Mlinotest

V Mlinotestu dajejo seveda prednost oskrbi domageča prostora. Zalog je dovolj, a tudi povpraševanja, zato se v podjetju trudijo v največji meri izpolniti naročila s slovenskega trga. Naročila za tuji trg pa skušajo zamakniti v april, če je le mogoče.

Kruha sicer ne prodajo več kot običajno, večja pa je prodaja mlevskih izdelkov in testenin. Po besedah Danila Kobala, kruha tudi v prihodnje ne bo zmanjkalo, bo pa v prihodnje verjetno manj pestra izbira le tega. Surovine so sicer doselj dobili vse, težave pa v prihodnje pričakujejo pri dobavi embalaže in kvasa. Tudi pomankjanje kvasa ne predstavlja večje težave, saj so že pripravili rezervo. V podjetju so pridobili vzorce tekočega kvasa, ki jim ga je ponudila Pivovarna Laško. Tekoči kvas nastaja kot stranski produkt pri proizvodnji piva. "Sicer ne gre za enak kvas kot je klasični, ampak vsaj kruha ne bo zmanjkalo" se je malce pošalil Danilo Kobal.

Podjetje tudi že čuti odpoved naročil s strani večjih naročnikov - šole, vrtci, večji hoteli, restavracije.  A se ravno v teh časih kaže izjemna povezanost in energija med zaposlenimi. Noben problem jih ne ustavi, vsi tuhtajo in iščejo rešitve. Zato velja pohvala vsem, ki se v teh dneh trudijo zagotavljati osnovna prehrambena živila. Posebna zahvala gre tudi trgovkam in trgovcem, saj ima podjetje Mlinotest približno 50 svojih trgovin.

 

* Vir: Primorske novice

Lokalne Ajdovščina

#gospodarstvo, #ajdovščina, #novice, #mlinotest

Kolofon