Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Živ(žav)o dogajanje v Vipavskem Križu

Svet se neustavljivo vrti, letni časi se menjavajo, pomladi je, ne glede na vse, sledilo poletje, ki se je minulo soboto začelo tudi v Vipavskem Križu. Govorimo seveda o Poletju v Vipavskem Križu, raznovrstnem kulturnem festivalu, ki bo že drugo leto v juliju in avgustu popestrilo izbrane sobotne dopoldneve in četrtkove večere.

Minulo soboto sta žabica Brokolina in polž Sladkosned na kriškem placu imela pravi piknik (ne)zdrave hrane. Predstavo si je ogledalo lepo število otrok, ki so se skupaj s starši nasmejali nagajivosti polža in prisluhnili modrim naukom žabice, na koncu pa še zaplesali skupaj, a posamično. Lepega odziva in pripravljenosti ajdovskih otrok k sodelovanju sta bili veseli tudi igralki Ana Raščan in Miša Gerič Špacapan iz Miškinega gledališča.

Poletje v Vipavskem Križu 2020

Ta četrtek pa bo temperamentna glasba naznanila prvi koncertni četrtkov večer letošnjega Poletja. Kvartet Mascara (máscara v portugalščini pomeni maska) v navdušenju nad čutno glasbo Iberskega polotoka združuje Timija Krajnca in Vojka Vešligaja na kitari, Mitjo Režmana na bas kitari ter Polono Udovič, ki svoje vokalne interpretacije okrasi še z violinskimi intermezzi. Pristno doživetje fada in tanga v mislih odpelje daleč stran od prostora in časa, zvoki treh kitar pa poustvarijo poseben zven guitarre portuguese, portugalske kitare, ki to glasbo tradicionalno spremlja.

Dogodek bo potekal na prostem, organizatorji vljudno naprošajo, da ob obisku upoštevate priporočila za preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni.

Še več o Poletju v Vipavskem Križu pa najdete na tej povezavi.

 

* Naslovna fotografija: Nina Vrabec

Sara Štrancar

#ajdovščina, #novice, #turizem, #kultura, #vipavskikriž, #poletje

Kolofon