Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tretja tekma in tretja zmaga Mlinark

V soboto se je nadaljevala ženska rokometna liga. Na ajdovskih Policah sta se pomerili ekipi Mlinotesta in novomeške Krke. Ajdovke so brez večjih težav vknjižile novo, tretjo zaporedno, zmago, bilo je 29:18. V vrstah domačih je bila strelsko najbolj razpoložena Nuša Fegic.

Tretji krog ženske rokometne lige je na ajdovske Police privabil okrog 200 gledalcev, verjetno v pričakovanju malce bolj izenačenega srečanja ekip, ki naj bi se borile za vrh lestvice. Obe moštvi sta namreč v prvih dveh krogih zanesljivo zmagali. A rokometašice Mlinotesta so vendarle dokazale, da so trenutno močnejše. Dolenjke so se sicer uspešno upirale in bile ves prvi polčas povsem enakovredne domačim igralkam, ki jim igra v obrambi nikakor ni stekla tako kot so si želele. Po prvih 30ih minutah tekme je na semaforju pisalo 11:10, v korist Mlinotesta.

Pogovor med odmorom je očitno zalegel, saj so v drugem delu gledalci videli povsem drugačno in precej bolj agresivno igro Mlinotesta. Razigrala se je vratarka Anja Bratina, ki je ob koncu zbrala 11 obramb in bila pomemben jeziček na tehtnici za zmago domače ekipe. Ko je Mirjeta Bytyqi v 47. minuti zadela za 19:14 je bilo več ali manj jasno, da bo zmaga ostala na Policah. Novomeščankam so popustile moči, Mlinarke pa so dosegle še nekaj lahkih golov in tekmo brez težav pripeljale do konca.

Veronika Leški, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine: "Na začetku smo igrale v krču, kar se tudi pokazalo na igrišču. V drugem delu smo v obrambi zaigrale na polno in prednost je rasla iz minute v minuto. Na koncu več kot zaslužena zmaga pred domačimi navijači.''

Najboljša strelka pri domačih je bila Nuša Fegic s šestimi zadetki, Mirjeta Bytyqi pa jih je dosegla pet. Ekipa Mlinotesta je s šestimi točkami, skupaj z ekipo Žalca, na vrhu prvenstvene lestvice. V prihodnjem krogu so Ajdovke proste, nato pa sledi domači obračun prav proti Žalčankam. V soboto, 10. oktobra 2020, ob 20. uri.

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon