Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Družina iz Lokavca bo kmalu spet nazaj v svojem domu

V četrtek, 26. marca, ko je bila epidemija koronavirusa že v polnem razmahu in je na Ajdovskem pihala močna burja, je družini iz Lokavca zgorela hiša. Brez strehe nad glavo je v trenutku ostala štiričlanska družina, nato pa je sledila množična dobrodelna akcija, s katero se je nabralo dovolj sredstev, da je družina Slejko vse bližje vselitvi v obnovljeno hišo.

Letošnjo pomlad si bo družina Slejko iz Lokavca dobro zapomnila do konca življenja – žal jim ta spomin ne bo privabljal nasmehov na obraz, temveč ravno obratno. Družina Slejko je namreč marca 2020, zaradi požara in divje burje, izgubila dom. 

Družinska tragedija je za odtenek postala manj tragična, ko so se lokalni humanitarni društvi Karitas vipavske dekanije in MDPM Ajdovščina skupaj z Občino Ajdovščina, »dobrodelnim« tekačem Benjaminom Kodele - Benjom ter z ostalimi dobrimi ljudmi zedinili in skupaj pričeli z akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini. S skupnimi močmi jim je uspelo in zbrali so preko 65.000€. To je znesek, zaradi katerega je družina lahko zopet pričela sanjati in upati o lastni strehi nad glavo.

20201125_100539

Pol leta kasneje so gradbena dela v Lokavcu v polnem teku, družina Slejko pa z vsakim dnem bližje novemu domu. Družini želimo, da bi njihova nova hiša čim prej učakala zaključno fazo gradnje, ter da bi jo kar se le da najhitreje spremenili v dom. Srečno!

 

* Vir in fotografije: MDPM Ajdovščina

 

Valens

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #lokavec, #novice

Kolofon