Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prostovoljno in brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi na voljo tudi v Ajdovščini

Iz Zdravstvenega doma Ajdovščina so sporočili, da bo od srede, 6. januarja 2021, na voljo brezplačno testiranje na virus SARS-Cov-2, s hitrimi antigenskimi testi. Testiranja bodo organizirana za občane občin Ajdovščina in Vipava. Izvajali jih bodo v Domu krajanov Ajdovščina, med 12. in 16. uro.

Tudi občini Ajdovščina in Vipava se pridružujeta množičnemu testiranju na virus SARS-Cov-2, s hitrimi antigenskimi testi.

Izvajali jih bodo v Domu krajanov Ajdovščina (naslov Prešernova 26), in sicer od ponedeljka do petka, med 12. in 16. uro. Na testiranje dostopajte s parkirišča pred starim mlinom, skozi polkrožni vhod, izstopajte pa skozi podhod pri trgovini Manufaktura.

Testiranje s HAGT je namenjeno tistim, ki veste ali domnevate, da ste bili v zadnjih dneh v rizičnem kontaktu z okuženo osebo. Pogoj za udeležbo na testiranju je, da ste zdravi, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite ambulanto svojega izbranega ali dežurnega zdravnika. 

Na testiranje se ni potrebno posebej naročiti. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja, za potrebe obveščanja o rezultatu testa pa bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona.

Pri čakanju na odvzem brisa ves čas vzdržujte medosebno razdaljo vsaj  2 metra in nosite masko.

O rezultatu testiranja boste obveščeni še isti dan z SMS.

Če bo test pozitiven, se nemudoma izolirajte in obvestite svojega izbranega zdravnika.

Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste lahko že čez dve uri pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila za preprečevanje širjenja okužbe.

 

* Preberite tudi: Prijave na cepljenje proti virusu SARS-Cov-2 v Ajdovščini

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon