Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V DSO Ajdovščina že 110 oskrbovancev z okužbo, tudi 21 zaposlenih

Z novim koronavirusom sta v Domu starejših občanov v Ajdovščini okuženi že dve tretjini vseh stanovalcev in četrtina zaposlenih. Nihče med njimi trenutno nima težjega poteka bolezni, mogoče je k temu pripomoglo tudi, da je bila večina med njimi že cepljenih s prvim odmerkom cepiva, je za STA povedala direktorica doma Tanja Stibilj Slemič.

V goriški statistični regiji je bilo včeraj potrjenih kar 179 novih primerov okužb, več kot polovica (95) v občini Ajdovščina. Ostale - po občinah: Tolmin 24, Nova Gorica 16, Idrija 15, Brda 8, Vipava 7, Cerkno 5, Kanal 3, Renče - Vogrsko in Šempeter - Vrtojba po 2 primera, Bovec in Kobarid po 1. V občini Miren - Kostanjevica pa včeraj brez nove okužbe.

Na severnem Primorskem je včerajšnji dan prinesel nov dvig števila aktivnih okužb. Več kot polovica vseh je padlo na občino Ajdovščina, natančneje Dom starejših občanov. V slednjem niso imeli niti ene okužbe vse do začetka prejšnjega tedna. Nato pa se je začel pravi vrtinec. Včerajšnje testiranje stanovalcev je potrdilo okužbe še pri kar 58 tih, tako, da jih je skupno pozitivnih kar 110 od 141 v domu. 70 od teh je bilo prejšnjo nedeljo cepljenih.

 Po včerajšnjem testiranju je bilo pozitivnih tudi 15 zaposlenih, skupno jih je že 21 od 95 -tih. Kot je povedala direktorica doma Tanja Stibilj Slemič potekajo trenutno aktivnosti predvsem v smeri oblikovanja bele cone za manjšo skupino stanovalcev (31), ki so na včerajšnjem testiranju bili negativni. Ena glavnih nalog vodstva je zagotavljanje dodatnega kadra, glede tega potekajo dogovori z občinskim štabom civilne zaščite, tukajšnjim zdravstvenim domom, Lekarno Ajdovščina, nekaterimi domovi starejših in skupnostjo ter  Občino Ajdovščina.

Tanja Stibilj Slemič

"Pri okuženih stanovalcih, do tega trenutka, od simptomov beležimo le občasno povišano telesno temperaturo in pokašljevanje, velika večina pa jih je še naprej povsem brez bolezenskih znakov, " je stanje okuženih predstavila direktorica. "Do tega trenutka še nihče od stanovalcev ni bil napoten v bolnišnico."

Za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev so v DSO Ajdovščina na razpolago vsak dan med 13.30 in 15.00 uro na številki 031 691 588.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon