Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar zmagala na slalomski tekmi v francoskem Vaujanyju

Včeraj smo poročali o prvih stopničkah alpske smučarke Andreje Slokar v evropskem pokalu, danes pa lahko novico nadgradimo s prvo zmago mlade Ajdovke. Alpske smučarke so se namreč v francoskem Vaujanyju pomerile še na drugi slalomski tekmi evropskega pokala, na kateri je Slokarjeva tekmice pustila daleč za seboj in zasluženo slavila.

Andreja Slokar se je odlično odrezala tudi na drugi tekmi everopskega pokala v francoskem Vaujanyju. Po včerajšnjem drugem mestu je danes svojo slalomsko vožnjo še nadgradila in z naskokom kar 2.77 sekunde, slavila pred Nemko Martino Ostler. Slokarjeva je vodila že po prvem teku, Avstrijka Eggerjeva je za njo zaostajala dobrih šest desetink sekunde, nato pa je Ajdovka v drugi vožnji deklasirala vse tekmice in jih pustila daleč za seboj.  Italijanka Serena Viviani je na tretjem mestu zaostala 2,81 sekunde.

S tem je Andreja Slokar drugič stopila na oder za zmagovalke v evropskem pokalu. Obenem pa prevzela vodstvo v trenutni razvrstitvi slalomskega seštevka, kjer ima trenutno 235 točk in s tem 55 točk naskoka pred drugouvrščeno Italijanko Della Meo.

Prva zmaga Andreje Slokar v evropskem pokalu

Nova priložnost čaka Slokarjevo že v torek, 12. januarja, ko bodo dekleta v avstrijskem Flachauu vozila slalom za svetovni pokal. Prva vožnja prične ob 18. uri.

 

 

* Naslovna fotografija: GEPA pictures

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon