Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreji Slokar v Flachauu prve točke svetovnega pokala!

Američanka Mikaela Shiffrin je vpisala novo zmago v slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Flachauu. Avstrijka Katharina Liensberger je na drugem mestu zaostala19 stotink sekunde, Švicarka Wendy Holdener je osvojila tretje mesto. V finalu je znova nastopila tudi ajdovska smučarka Andreja Slokar in se s 23. mestom razveselila prvih točk v svetovnem pokalu. Čestitke.

Alpske smučarke so se danes zbrale v Flachauu, kjer so se pod žarometi pomerile na petem slalomu sezone svetovnega pokala. Do točk sta se od Slovenk uvrstili Andreja Slokar in Ana Bucik. Ob koncu je bila boljša Novogoričanka, ki je osvojila 19. mesto, štiri mesta za njo pa se je uvrstila 23-letna Ajdovka. Andreja Slokar je s tem prvič osvojila točke za svetovni pokal in obenem potrdila, da dva odlična nastopa v evropskem pokalu še zdaleč nista bila naključna.

Andreja Slokar

Slokarjeva, ki v letošnji zimi, iz tekme v tekmo, premika letvico navzgor, se je odlično znašla že na prvi progi, ko si je z visoko številko 52, prismučala zelo dobro 18. mesto, z dobrima dvema sekundama zaostanka za vodilno po prvi vožnji, Mikaelo Shiffrin. V drugi tek se je mlada Ajdovka znova pognala odločno in napadalno, pri drugem vmesnem času še povečala svojo prednost, nato pa nekje na sredini proge storila večjo napako, ki ji je odvzela hitrost in precej stotink. Suvereno in brez težav je nato opravila z nadaljevanjem proge in prišla na cilj kot deveta in kar precej razočarana nad napako, ki jo je stala najverjetnejše uvrstitve blizu deseterice. Kljub vsemu gredo Slokarjevi vse čestitke za današnji nastop in njene prve točke v svetovnem pokalu.

Andreja Slokar

Slalom na Solnograškem je bila zadnja preizkušnja za dekleta pred Zlato lisico, ki bo konec tedna potekala v Kranjski Gori. Na sporedu bosta dva veleslaloma, verjetno tudi s Slokarjevo na štartmi listi, ki bo zagotovo potovala tudi na svetovno prvenstvo v Cortino d'Ampezzo, kjer bo nastopila v slalomu in paralelnem veleslalomu.

 

Nastop Ane Bucik in Andreje Slokar v drugi vožnji najdete na tej povezavi.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon