Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vsi zaposleni v šolstvu na Ajdovskem negativni na sobotnem testiranju

V goriški statistični regiji so kazalniki števila okužb še naprej nadvse spodbudni. Pri 14 dnevni pojavnosti (na 100.000 prebivalcev) so trenutno uspešnejše (z nižjo pojavnostjo) 3 regije, pri 7-dnevni pa le dve (savinjska in zasavska). Testiranje čez vikend na Ajdovskem ni potrdili niti enega pozitivnega testa.

V petek, 12. februarja je bilo v goriški statistični regiji potrjenih 61 novih okužb, od tega 20 v mestni občini Nova Gorica, 12 pa v občini Ajdovščina. Aktivnih primerov je 729, skupno število vseh potrjenih okužb doslej pa je 8186  kar je 6,9 % prebivalcev. Največ aktivnih okužb (številčno) je trenutno  v mestni občini Nova Gorica in sicer 218, v občini Ajdovščina pa 121.  Najvišja pojavnost (na 100.000 prebivalcev) pa je trenutno v občini Kanal, kjer je 41 aktivnih okužb, najnižja pa v občini Cerkno, kjer je trenutno le 14 primerov.

Tudi podatki za soboto so nadvse spodbudni. Na Ajdovskem so testirali vse zaposlene v šolstvu in vseh 228 testov je bilo negativnih.

V Ajdovščini, v prostorih Mladinskega kulturnega centra, bodo s testiranjem nadaljevali danes, v ponedeljek 15. februarja, ter v četrtek in petek med 6.30 in 12. uro.  V torek in sredo, med 16. in 18. uro, pa bo hitro testiranje, prvič, organizirano v Vipavi, v prostorih Kulturnega doma.

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon