Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Fantastično peto mesto Andreje Slokar na svetovnem prvenstvu v Cortini

Izjemno se je razpletel slalom na svetovnem prvenstvu v Cortini D'Ampezzo za ajdovsko smučarko Andrejo Slokar. Z odlično drugo vožno je s 17. mesta po prvem teku splezala vse do petega mesta in tako poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev na prvenstvu. Naslov prvakinje je osvojila Katarina Liensberger, ki je bila edina boljša od Slokarjeve v drugem teku. Do medalje je Ajdovki zmanjkalo 69 stotink. Čestitke.

Zimska pravljica Andreje Slokar se je danes nadaljevala na najpomembnejši tekmi sezone. Na slalomu za naslov svetovne prvakinje v mondeni Cortini D'Ampezzo je 23. letna Ajdovka zablestela v polnem sijaju in se zavihtela na super peto mesto. Ob tem ne gre pozabiti, da je bil njen doslej najboljši rezultat na slalomih za svetovni pokal 23. mesto.

Andreja Slokar

Slokarjeva je odlično odpeljala že prvo vožnjo, ko je s štartno številko 31 zasedla 17. mesto. A s kar precejšnjo napako v zgornjem delu, brez katere bi bila zagotovo uvrščena med najboljšo deseterico. Tudi sama je bila ob prehodu v cilj precej jezna nase zaradi zgoraj omenjene napake kmalu po začetku proge. "Mogoče se bo slišalo negativno, a sem zelo jezna zaradi večje napake v 1. teku. V finalu sem odpeljala korekno, a napake sem še vedno delala," je Slokarjeva nastop ocenila za TV Slovenija.

A tudi 17. mesto je bilo odlično izhodišče za napad na drugi progi, ki je bila zaradi visokih temperatur malce zmehčana. Slokarjeva je ob prihodu v cilj z ogromno prednostjo prevzela vodstvo in ga obdržala vse do nastopa četrtouvrščene po prvem teku, Američanke Mikaele Shiffrin. Američanko je prehitela še Petra Vlhova, nato pa je povsem zasluženo naslov svetovne prvakinje osvojila Katarina Liensberger. vodilna že po prvi vožnji. Zelo dobro se je tekma odvila tudi za Novogoričanko Ano Bucik, ki je po petem mestu v prvi vožnji, ob koncu osvojila deveto mesto.

Čestitke Andreji Slokar in njeni ekipi za izjemno predstavo na najpomembnejši tekmi sezone.

Finalna nastopa Andreje Slokar in Ane Bucik si lahko ogledate na tej povezavi.

Andreja Slokar

 

* Naslovna fotografija: Reuters

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon