Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Andreja Slokar prvič v karieri med deseterico v svetovnem pokalu

V Jasni na Slovaškem sta danes in v nedeljo na sporedu slalom in veleslalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark. Znova je na delu Andreja Slokar, ki je prvo vožno slaloma odpeljala malce zadržano, v drugo pa precej bolje in se ob koncu razveselila devetega mesta. To so sicer šele druge slalomske točke Ajdovke v svetovnem pokalu.

Alpske smučarke, specialistke za tehnične discipline, so ta vikend zbrane na Slovaškem, v zimskem smučarskem središču Jasna. Prvič po izjemnem nastopu v Cortini d'Ampezzo, na svetovnem prvenstvu, smo na delu lahko znova videli Andrejo Slokar. Vmes si je privoščila dva prosta dneva v Ajdovščini ter se nato odpravila v Livigno, kjer je odpeljala dva veleslaloma za evropski pokal in zasedla 15. in 28. mesto.

Jasna, Slovaška<br />
Fotografija: FIS

Slokarjeva, ki je v prvič v karieri štartala v najboljši trideseterici, je v prvi vožnji, z malce bolj rezervirano vožno, osvojila 21. mesto in bila po svojem nastopu vidno razočarana. V drugi vožnji pa je znova prikazala super predstavo, dosegla šesti najhitrejši čas in se zavihtela na odlično deveto mesto. To je njen daleč najboljši rezultat v svetovnem pokalu, doslej je bila namreč najboljša 19. na Zlati lisici v Kranjski Gori, njen najboljši slalomski rezultat pa je bilo 23. mesto v Flachauu.

Andreja Slokar

V slalomskem severnoprimorskem derbiju je bila tokrat boljša Ana Bucik, ki je prav tako dosegla svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu. Zasedla je odlično šesto mesto in potrdila dobro formo, ki jo krasi v zadnjem času. Tretja Slovenka na štartu, Meta Hrovat, je bila prepočasna za finalno vožnjo. Zmaga pa je odšla v roke Mikaeli Shiffrin, to je bilo njeno že 45. slavje v slalomu za svetovni pokal. Za njo je zaostala vodilna po prvi vožnji Petra Vlhova, na tretjo stopničko pa je stopila Švicarka Wendy Holdener.

Jutri bo v Jasni na sporedu veleslalom, slovenske barve bodo zastopale Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in Andreja Slokar.

Rezultati: 1. M. SHIFFRIN ZDA 1:44,28 2. P. VLHOVA SLK +0,34 3. W. HOLDENER ŠVI 0,52 4. K. LIENSBERGER AVT 1,42 5. M. GISIN ŠVI 2,24 6. A. BUCIK SLO 3,07 7. M. PETERLINI ITA 3,32 8. M. DUBOVSKA ČEŠ 3,54 9. A. SLOKAR SLO 3,55 10. L. ST-GERMAIN KAN 3,59 11. S. HECTOR ŠVE 3,69 12. L. DÜRR NEM 3,78 13. P. MOLTZAN ZDA 3,85 14. F. BRIGNONE ITA 4,07 15. E. WIKSTRÖM ŠVE 4,16

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #smučanje

Kolofon