Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Batujah raste Batujska gasa

Stanovanjsko problematiko na Ajdovskem bo kmalu ublažil tudi nov stanovanjski objekt, ki raste v Batujah. Na voljo bo 23 stanovanj, ki bodo vseljiva predvidoma prihodnje leto. Gradbena dela potekajo po načrtu, trenutno poteka polaganje strehe na še zadnjem od štirih delov stanovanjskega kompleksa. Stanovanja so že naprodaj.

Kljub oviram zaradi epidemije na ajdovski občini nemoteno potekajo postopki, s katerimi bodo omogočili gradnjo novih stanovanjskih sosesk v mestu in okolici. Več možnosti bodo imeli tudi investitorji, ki želijo graditi individualne stanovanjske hiše, saj so zanje pripravili več manjših zazidalnih območij na podeželju. Tik pred koncem lanskega leta so začeli graditi prvo stanovanjsko sosesko v bližini podjetniške cone ob glavni prometni žili skozi mesto. Kompleks, poimenovan Fluvio Frigido, bo zajemal dva poslovno-stanovanjska objekta, v katerih bo 76 stanovanj in 260 kvadratnih metrov poslovnih prostorov v pritličju.

V Batujah, nedaleč stran od Ajdovščine pa rastejo moderno zasnovana stanovanja v večstanovanjskem objektu s 23 stanovanji. Stanovanja bodo različnih velikosti (od 54 m2 do 118 m2) s teraso (od 10 do 40 m2) ter atriji v pritličju (od 34-75 m2). Stanovanja se že prodajajo in sicer na na ključ, z vključeno izvedbo inštalacij.

Batujska gasa

Stanovanja so večinoma zasnovana tako, da se vstopa v vežo oziroma hodnik z garderobo in nato prehaja v osrednji dnevni prostor, ki se lahko deli na ločeno kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo ali pa so tej prostori zasnovani kot skupen odprt prostor. Prehod v nočni del je preko hodnika. Vsako stanovanje ima svojo shrambo znotraj stanovanja. Spalnice in servisni prostori so večino zasnovani na severni strani objekta, medtem ko so na južni strani odpirajo prostori kuhinje, jedilnice, dnevne sobe, kabineta. Stanovanja v pritličju imajo na severni strani objekta lasten predvrt in na južni strani vrt s pokrito teraso. Stanovanja v nadstropju in mansardi imajo nad pokrito teraso pritličja ali nadstropja lastno pokrito teraso. Preko dvo ali večramnih pokritih stopnišč, lociranih med posameznimi deli objekta, se prehaja iz pritličja v prvo nadstropje in nato v mansardo, kjer so locirani vhodi stanovanj. V vzhodnem delu objekta je locirano tudi stopnišče, ki služi vstopanju v stanovanje v pritličju, nadstropju in mansardi. Medtem ko stopnišče v severnem delu objekta služi vstopanju v stanovanje v pritličju in nadstropju. 

 

 

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon