Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ob grajskem obzidju v Ajdovščini vas čaka Parada učenja

Danes, v sredo, 15. septembra 2021, se bo v Ajdovščini odvila Parada učenja 2021. Potekala bo od 9. do 14. ure pred Grajskim obzidjem v Ajdovščini. Gre za osrednji dogodek v okviru 26. Tednov vseživljenjskega učenja. Le ti so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Ljudska univerza Ajdovščina tudi letos prevzema vlogo območnega koordinatorja v Tednih vseživljenjskega učenja 2021. Letos z nami sodeluje okrog 50 različnih podizvajalcev, ki v obdobju od 6. septembra do 10. oktobra 2021 pripravljajo različne brezplačne delavnice, tečaje in izobraževalne programe v Ajdovščini in širši okolici.

Na Paradi učenja se bodo v Ajdovščini srečali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to je mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja. Sodelujejo pripadniki vseh generacij. Gre za osrednji dogodek v okviru TVU 2021, saj  Parada učenja poteka na isti dan, kar na 16 različnih lokacijah po vsej Sloveniji.  Več o programu si preberite tukaj.

Začutite moč in radost učenja! Pridružite se nam in skupaj z nami začutite moč in radost učenja v Ajdovščini.

Na stojnicah se predstavljajo različne organizacije, društva, podjetja, ki bodo predstavile svoje delovanje in preko različnih aktivnosti spodbujale k vseživljenjskemu učenju. Dogodek je namenjen vsem generacijam, s poudarkom na širjenju in spodbujanju vseživljenjskega učenja.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #izobraževanje, #prostovoljstvo

Kolofon